DOC/ Fermierii insistă pe declararea stării de urgență în agricultură și convoacă ședința comună a Consiliilor de Administrare: Scrisoare de invitație către prim-ministră și ministrul Agriculturii

30 august 2022, 09:31 Agricultură 210
Protestul fermierilor din Căușeni.  Sursa: Forța Fermierilor/Facebook

Federația Națională a Fermierilor, Asociația Moldova Fruct și Forța Fermierilor, director executiv fiind fostul deputat Alexandr Slusari, insistă ca autoritățile centrale să declarare stăre de urgență în agricultură, ceea ce ar permite fermierilor mai multe facilități fiscale amânarea plăților scadente pentr creditori, iar în acest sens convoacă ședința comună a Consiliilor de Administrare. În context, asociația e emis o scrisoare în care prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea sunt invitați la eveniment.

„Federația Națională a Fermierilor, Forța Fermierilor și Asociația Moldova Fruct convoacă pe data de 5 septembrie 2022, ora 11:00, ședința comună a Consiliilor de Administrare, la care invităm să participe doamna prim-ministră și domnul ministru. În cadrul întrunirii propunem să discutăm revendicarea noastră comună cu declararea stării de urgență și emiterea deciziei de Comisia Situații Excepționale”, se menționează în scrisoare.


Amintim că, membrii Consiliului Asociației „Forța Fermierilor” în repetate rânduri a cerut Guvernului introducerea stării de urgență în agricultură în contextul secetei severe pentru culturile de grupa a doua, iar în acest sens asociația și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea au avut mai multe întrevederi.

Anterior, Forța Fermierilor, director executiv al asociației fiind fostul deputat Alexandr Slusari, au denunțat „lipsa de dialog” cu conducerea țării privind revendicările fermierilor și au organizat proteste.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media