Benzina și motorina se ieftinesc cu 19 și 8 bani. ANRE a publicat tarifele maximale pentru următoarele trei zile

5 august 2022, 10:27 Societate 227
Benzinărie, stație PECO.  Sursa: Replica Media
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile tarifuri de referință pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru următoarele trei zile 6 - 8 august. Astfel, începând de la miezul nopții, un litru de benzină se va ieftini cu 19 bani, iar motorina cu 8 bani.

Potrivit ANRE, săptămâna curentă reprezintă cea de-a 7-a săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a 6-a pentru motorină.

În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0,95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0,97 lei/litru la motorina standard.

Astfel, pentru următoarele trei zile, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:

  • 27,27 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 19 bani);
  • 26,66 lei/litru - pentru motorina standard (- 8 bani).

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică garantează consumatorilor corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate conform formulei stabilite în rezultatul modificărilor legislative din august 2021 și asigură monitorizarea respectării nivelului acestora de către toate companiile din sector.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media