Ministrul Apărării, discuție cu superiorul contingentului KFOR-17, detașat în Kosovo: „Comandamentul Regional-Vest nu se află în stare de alertă din cauza ultimilor evenimente”

2 august 2022, 12:26 Politică 54
Ministrul Apărării, discuție cu superiorul contingentului KFOR-17, detașat în Kosovo.  Sursa: army.md

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, au discutat astăzi, prin videoconferință, cu maiorul Vadim Bîrca, superiorul contingentului KFOR-17, detașat în Kosovo. În cadrul conversației online, oficialii s-au informat despre activitatea militarilor și situația din zona de responsabilitate.

Astfel, comandantul contingentului KFOR-17 a specificat că efectivul pe care îl are în subordine, alături de cei italieni, americani și croați, desfășoară şedinţe teoretice şi practice în cadrul instruirii obligatorii la început de misiune.

Totodată, maiorul Bîrca i-a informat pe oficiali despre situația din aria de responsabilitate, menționând că Comandamentul Regional-Vest nu se află în stare de alertă din cauza ultimilor evenimente din Kosovo. În același context, ofițerul a declarat că disciplina și starea moral-psihologică a efectivului sunt bune, iar misiunile sunt executate cu responsabilitate, se arată în comunicat ministerului.

Ministrul Anatolie Nosatîi le-a solicitat pacificatorilor moldoveni să îndeplinească obligațiunile funcționale cu respectarea strictă a regulilor de siguranță.

De menționat că, din anul 2014, Republica Moldova a detașat în misiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo 17 contingente de pacificatori. Ultimul a fost detașat în luna iulie, curent și va activa timp de șase luni.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media