ANRE: Prețul la motorină scade sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru

10 mai 2023, 11:12 Economie 133
Carburanți, benzinărie, stație PECO.  Sursa: Replica Media

În ultima perioadă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în cadrul exercițiului de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

Prin urmare, începând cu luna aprilie carburanții s-au ieftinit în total cu 2,26 lei/litru la benzină și 2,08 lei/litru la motorină. Totodată, prețul la motorină a scăzut sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru.

Astfel, pentru ziua de mâine, 11 mai, Agenția a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:


- 23,26 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 33 bani);
- 18,95 lei/litru - pentru motorina standard (- 33 bani).

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

Replica
publicat de:
Replica Media
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media