VIDEO/ Guvernul Japoniei oferă R. Moldova un grant de 1,55 miliarde yeni pentru procurarea autospecialelor la IGSU

26 noiembrie 2021, 13:42 Societate 6173
Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova,Yoshihiro Katayama.  Sursa: captură video/privesc.eu

Guvernul Japoniei a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde yeni pentru procurarea autospecialelor prin intermediul implementării proiectului „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”. Despre semnarea unui acord în acest sens a anunțat astăzi, 26 noiembrie, ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, în cadrul unui briefing comun cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova,Yoshihiro Katayama.

„Astăzi am semnat documentele necesare pentru inițierea unui proiect implementat cu suportul Guvernului Japoniei, care va oferi un grant în valoare de 1,55 miliarde yeni, sumă echivalentă cu aproape 240 milioane de lei. Acest grant va fi utilizat pentru procurarea din Japonia și livrarea în Republica Moldova a 19 autospeciale de intervenție pentru Inspectoratul General pentru Situații Urgență (IGSU). Aceste autospeciale vor ajunge în șase regiuni ale țării și vor deservi circa un milion de cetățeni”, a declarat Ana Revenco.

„Noul acord de cooperare economică, întocmit prin schimb de note, oferă asistență financiară japoneză nerambursabilă pentru implementarea proiectului de îmbunătățire a echipamentului de prevenire a incendiilor. Este o dovadă de prietenie între popoarele noastre”, a spus la rândul său ambasadorul Japoniei în Republica Moldova,Yoshihiro Katayama.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media