Cei 6 ofițeri ai Direcției 5 implicați în înscenarea dosarului Petic au primit 30 de zile de arest

7 octombrie 2021, 19:59 Societate 149
Gheorghe Petic.  Sursa: newsmaker.md

PCCOCS anunță că cei 6 polițiști ai Direcției 5 implicați în înscenarea unui viol au primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„La solicitarea PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului pentru 30 de zile în privința a 6 foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI”, scrie pe pagina de facebook a instituției.Cei șase foști și actuali angajați ai MAI, inclusiv fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari, care au fost reținuți marți dimineața, 5 octombrie 2021 în urma unor percheziții, sunt suspectați de fabricarea dosarului de viol în care a figurat fostul angajat al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic.

Aceștia au fost reținuți în dimineața zilei de 5 octombrie 2021, după ce procurorii, ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS) și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au descins cu percheziții la domiciliul unor foști ofițeri din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a INI, dar și la domiciliul fostului șef adjunct al SPIA, Vadim Mînzărari.

Potrivit procurorilor, cei șase foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne „au aderat la organizația criminală condusă de Vladimir Plahotniuc, recunoscut vinovat, prin Declarația cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului, de control ilegal şi anticonstituţional exercitat asupra instituțiilor publice”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

Astfel, în 2018, aceștia și-au folosit situația de serviciu și au înscenat infracțiunea de comitere a violului de către Gheorghe Petic. În acest scop, pe lângă abuz de serviciu, aceștia au comis și încălcarea inviolabilității vieții personale, au organizat depunerea de către așa-zisa „victimă” a plângerii false și au determinat-o să facă declarații mincinoase.

Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media