Sondaj iData - Topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere: Maia Sandu 38,9%, urmată de Igor Dodon și Ilan Șor

30 iulie 2021, 15:32 Politică 317
Maia Sandu, Ilan Șor, Igor Dodon.  Sursa: Colaj Replica Media - Preșdintia.md/IPN

Actualul și fostul precedentul președinte al Republicii Moldova se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Potrivit primului sondaj de opinie post-electoral, realizat de compania iData, aproape 40 la sută din moldoveni au indicat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, drept figura politică în care au cea mai mare încredere. Pe locul doi s-a clasat președintele PSRM, Igor Dodon, cu 20,3%, urmat de Ilan Șor, liderul partidului cu același nume.

Astfel, potrivit primului sondaj făcut după alegerile parlamentare - barometrul post-electoral, pe primul loc se situează Maia Sandu, cu 38,9% din respondenți, iar 20,3% au spus că au cea mai mare încredere în Igor Dodon.

În Ilan Șor au încredere aproximativ 5,7% din respondenți, iar 4,3% au cea mai mare încredere în liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Președintele „Partidului Nostru”, Renato usatîi - se bucură de încrederea a 3% din respondenți. Ceilalți au sub 1%.


Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 21-28 iulie. La sondaj au participat 1 065 de respondenti, din 400 de localități, inclusiv din stânga Nistrului.

„Menționez că răspunsul la întrebare oferă doar un indicator al persoanei în care au cea mai mare încredere. S-ar putea ca populația să aibă încredere în mai mulți reprezentanți ai partidului PAS, dar au mai multă încredere în Maia Sandu, de aceea ea are rating inalt. De exemplu are doar 0,5%, dar asta nu înseamnă ca în general doar atâția moldoveni au cea mai mare încredere în el. Un pic „tricky” (n.red. complicat, din engleză), dar așa este”, a precizat Mihai Bologan, directorul iData.

Potrivit unui sondaj realizat înainte de alegerile parlamentare din 11 iulie, topul încrederii în politicienii moldoveni arăta așa:

Maia Sandu – 33%

Igor Dodon – 19%

Vladimir Voronin – 4%

Ilan Șor – 4%

Renato Usatîi – 3%.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media