Cele mai frumoase destinaţii turistice pe timp de iarnă

17 ianuarie 2022, 07:50 Descoperă 575
Peisaj din Caraibe.  Sursa: Picture Alliance

Dacă ne-am săturat de frig, ploi şi ninsori, iată unde am putea călători în această iarnă - ţinând cont de restricţiile în vigoare, impuse în contextul pandemiei în ţările respective precum şi în ţara în care revenim.

Republica Dominicană

Mulţi turişti all inclusive îşi petrec pe timp de iarnă vacanţa pe plajele însorite din Republica Dominicană. Călătoriile în această insulă din Caraibe sunt mai simple şi pentru că autorităţile locale nu pretind prezentarea unui certificat verde sau a unui test negativ la intrarea în ţară. În multe locuri, însă, pe insulă, au acces doar cei vaccinaţi sau recuperaţi (Regula 2G).

Cuba

Soare, mare, oldtimer: şi Cuba rămâne o importantă destinaţie turistică între Insulele Caraibe în lunile europene de iarnă. În special capitala Havana cu centrul ei istoric este o atracţie pentru cei sosţi de pretutindeni. Din 5 ianuarie, turiştii trebuie să prezinte la intrarea în Cuba certificatul verde şi un test PCR, care să nu fie mai vechi de 3 zile.

Africa de Sud

Locul ideal pentru un concediu în vremuri de Covid: Capul Bunei Speranţe. Ministerul de Externe al Germaniei recomandă, însă, evitarea călătoriilor în ţara calificată drept zonă de maxim risc de infectare. Pentru a avea acces în Africa de Sud, turiştii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Dar sunt răsplătiţi de peisajele încîntătoare şi lumea animală fascinantă din Parcurile Naţionale.

Portugalia

Portugaliei îi aparţine şi Madeira, supranumită "Insula florilor", cu o climă blândă şi temperaturi medii de 19 grade Celsius. Insula, cu o vegetaţie bogată, este ideală pentru drumeţii. Din cauza pandemiei au fost impuse, însă, restricţii destul de severe, mai severe chiar decât în partea continentală a ţării.

Emiratele Arabe Unite

Cine doreşte să-şi petreacă vacanţa pe o plajă însorită, între zgârie-nori, o poate face în Dubai. Temperaturile medii oscilează între 20 şi 32 de grade Celsius. Şi o călătorie prin deşert ar fi o opţiune. Turiştii trebuie să facă dovada unui test PCR negativ.

Maldive

Pentru mulţi o vacanţă în Insulele Maldive rămâne un vis. Soarele, plajele de vis, marea transparentă şi încântătorul peisaj subacvatic îi atrag pe cei care-şi permit acest lux în Maldive. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sunt o înregistrare prealabilă online, un test PCR negativ şi dovada vaccinării.

Thailanda

Maya Bay, de pe insula thailandeză Koh Phi Phi, devenită celebră prin filmul "The Beach", a fost închisă cu trei ani în urmă din cauza turismului în masă. De la începutul anului, plaja a fost redeschisă, vizitatorii urmând să respecte anumite reguli. Mai dificile sunt condiţiile impuse turiştilor la intrarea în Thailanda: o carantină de cel puţin 7 zile la hotel şi multe alte restricţii.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media