După o perioadă de creștere ANRE atestă o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor la carburanți. Tarifele pentru ziua de mâine

2 februarie 2023, 11:03 Societate 224
Carburanți, benzinărie, stație PECO.  Sursa: Replica Media

Comparativ cu luna precedentă, care s-a caracterizat prin majorări constante, luna februarie debutează cu o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor la ambele tipuri de carburanți, benzină și motorină. Potrivit prețurilor afișate de ANRE ce vor intra în vigoare la miezul nopții și vor fi valabile mâine, 3 februarie, litrul de benzină se ieftinește cu 4bani, iar litrul de motorină cu 20 bani.

În prezent, în baza ultimelor tendințe bursiere pe piețele internaționale, se observă o oprire a creșterii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă direct în calculele de preț realizate zilnic de către Agenție.

Prin urmare, pentru mâine, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

- 25,63 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 04 bani);

- 24,72 lei/litru - pentru motorina standard (- 20 bani).


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media