Lionel Messi, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022. Cum arată top 5

4 ianuarie 2023, 16:06 Sport 252
Lionel Messi.  Sursa: Profimedia Images

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2022 de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). Distincția vine după performanța colosală reușită de argentinian la Cupa Mondială din Qatar, scrie as.ro.

Lionel Messi a fost declarat cetățean de onoare în Funes, o localitate din apropierea orașului Rosario. După triumful cu Argentina de la Cupa Mondială, superstarul „pumelor” a avut o primire pe măsură la întoarcerea în țară.

Deși Karim Benzema și Kylian Mbappe au avut, de asemenea, parte de un an excelent, Messi a fost cel care a dominat topul realizat de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Luka Modric și Erling Haaland au fost și ei nominalizați. În 2020 și 2021, distincția a fost primită de Robert Lewandowski.

Fotbaliștii anului 2022

  • 1. Lionel Messi (275 voturi)
  • 2. Kylian Mbappe (35 voturi)
  • 3. Karim Benzema (30 voturi)
  • 4. Luka Modric (15 voturi)
  • 5. Erling Haaland (5 voturi)
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media