LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336. Germania confirmă livrarea tancurilor Leopard 2 către Ucraina; Moscova avertizează că obuzele de uraniu pentru tancurile Leopard sunt echivalente cu „bombe murdare”

25 ianuarie 2023, 07:49 Ucraina 373
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 336-a zi de rezistență eroică în fața armatei rusești, care a invadat teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022, în urma decretului emis de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la „denazificarea și demilitarizarea” poporului ucrainean.

Oficialii americani și occidentali îndeamnă Ucraina să renunțe la apărarea orașului Bahmut, din estul Ucrainei, unde au loc lupte aprige cu forțele ruse de mai bine de șase luni, pentru a lansa o contraofensivă în sudul țării. Între timp, premierul ucrainean a anunțat că tentativa Rusiei de „a lăsa Ucraina în întuneric” a eșuat, iar țara are rezerve destule de cărbune și gaz pentru restul iernii.

De asemenea, la 11 luni de la începutul invaziei, Statele Unite ale Americii și Germania sunt pregătite să ofere un impuls semnificativ Ucrainei prin livrarea de tancuri grele de luptă, au declarat surse pentru Reuters, sprijin pe care Rusia l-a condamnat ca fiind o „provocare flagrantă”.

UPDATE 20:29. Armata americană investește aproximativ 2 miliarde de dolari pentru a extinde și stimula producția de muniție care a jucat un rol crucial în războiul din Ucraina, scrie Bloomberg.

Vor fi extinse mai multe fabrici de muniție, inclusiv fabricile armatei din Scranton, Pennsylvania, Holston, Tennessee, Radford, Virginia și Middletown, Iowa, precum și mai multe fabrici comerciale, a declarat purtătoarea de cuvânt Ellen Lovett într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Aceste investiții vor permite reaprovizionarea rapidă a transferurilor de muniție de artilerie de 155 mm către Ucraina”, a spus Lovett. Unitatea de artilerie a General Dynamics este contractorul de la Scranton, iar unitatea de artilerie a BAE Systems operează uzinele din Holston și Radford.

Accentul pus de armată pe stimularea producției de muniții vine într-un moment critic. Războiul din Ucraina a scos la iveală deficiențe grave în baza industrială de apărare a SUA, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale din această săptămână.


UPDATE 19:00. Centrul istoric al Odesei a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial amenințat. Această decizie a fost luată miercuri, 25 ianuarie, la cea de-a 18-a sesiune extraordinară a Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ministrul Culturii, Oleksandr Tkachenko, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram.

„Centrul istoric al orașului-port Odesa este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO sub amenințare”, a scris ministrul.


UPDATE 18:20. Statele Unite sunt pregătite să trimită, în cele din urmă, tancuri M1 Abrams în Ucraina, scrie presa americană. În urmă cu doar câteva zile, Washingtonul argumenta că acestea nu sunt potrivite pentru războiul din Ucraina.

Oficiali americani familiarizați cu negocierile au spus că administrația Biden finalizează planurile de a trimite aproximativ 30 de tancuri Abrams fabricate în SUA în Ucraina.

Ambasadorul Rusiei în SUA a spus că o astfel de decizie a SUA reprezintă o „provocare flagrantă împotriva Federației Ruse”.


UPDATE 17:47. Rusia va construi 25 de închisori în regiunile anexate ale Ucrainei, aproape jumătate urmând să fie în regiunea Donețk. Guvernul rus a dispus să se construiască 25 de colonii penale în regiunile anexate din Ucraina, a relatat miercuri monitorul oficial al parlamentului, Parlamentskaia Gazeta.

12 închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Luhansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie, unde urmează să fie construită şi o colonie penală deschisă, potrivit unui ordin al guvernului rus emis marţi. Potrivit organizaţiei pentru drepturile civile Rusia în Spatele Gratiilor, organizaţia mercenară Wagner a recrutat până acum în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile ruseşti pentru războiul din Ucraina. Dintre aceştia însă, doar aproximativ 10.000 sunt încă în acţiune, restul au căzut, au fost răniţi, capturaţi sau abandonaţi, a raportat organizaţia.

Statul major ucrainean a declarat miercuri dimineaţă că grupul Wagner face recrutări printre prizonierii ucraineni din cauza pierderilor mari.


UPDATE 16:51. Moscova va considera folosirea de către Kiev a proiectilelor cu miez de uraniu pentru tancurile Leopard 2 drept folosirea unor bombe nucleare „murdare”, a declarat miercuri Konstantin Gavrilov, şeful delegaţiei ruse la Forumul OSCE pentru Cooperare în Securitate de la Viena, transmite BBC.

„Avertizăm sponsorii occidentali ai mașinii militare de la Kiev să nu încurajeze provocările nucleare și șantajul. Știm că tancul Leopard 2, precum și vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley și Marder, sunt înarmate cu proiectile perforatoare cu miez de uraniu, folosind ceea ce duce la contaminarea zonei, așa cum s-a întâmplat în Iugoslavia și Irak. Dacă Kievul este asigurat cu astfel de obuze pentru echipamentele militare grele ale NATO, vom considera acest lucru drept folosirea bombelor nucleare murdare împotriva Rusiei cu toate consecințele care decurg”, a spus Gavrilov.

Potrivit acestuia, NATO, condusă de Statele Unite, „pur și simplu a forțat” Germania să accepte furnizarea de tancuri germane, amenințând Berlinul cu izolarea internațională.

După luni de discuții, Germania a anunțat miercuri că va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și va aproba reexportul Leopards de către țări terțe.


UPDATE 16:17. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat decizia Germaniei de a furniza Leopards Kievului.

„Într-un moment critic al războiului cu Rusia, aceste tancuri pot ajuta Ucraina să se apere, să câștige și să rămână o națiune independentă”, a scris el pe Twitter.


UPDATE 15:31. Președintele Vladimir Zelenskiy a salutat decizia Germaniei de a-și aproviziona țara cu tancuri de luptă Leopard 2 și a spus că este „sincer recunoscător” cancelarului Olaf Scholz.

Ministrul de externe al lui Zelenskiy, Dmitro Kuleba, a cerut aliaților să se alăture „coaliției de tancuri” și să trimită „cât mai mulți dintre ei” pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei.


UPDATE 15:21. Ambasada Rusiei în Germania a acuzat Berlinul că și-a abandonat „responsabilitatea istorică” față de Moscova și că a dus conflictul din Ucraina „la un nou nivel de confruntare”, scrie The Guardian.

„Această decizie extrem de periculoasă duce conflictul la un nou nivel de confruntare și contrazice declarațiile politicienilor germani despre lipsa de voință a Republicii Federale Germania de a fi atrasă în el”, a menționat ambasadorul Serghei Neciaiev.

„Distruge rămășițele încrederii reciproce, provoacă daune ireparabile stării deja deplorabile a relațiilor ruso-germane și pune la îndoială posibilitatea normalizării lor în viitorul apropiat. Decizia de a aproba livrarea tancurilor Leopard către Ucraina înseamnă refuzul final al guvernului german de a-și recunoaște responsabilitatea istorică față de poporul nostru pentru crimele teribile, atemporale ale nazismului din timpul Marelui Război Patriotic, și trecerea la uitare a calea dificilă a reconcilierii postbelice între ruși și germani”, a continuat el.

„Cu aprobarea conducerii Germaniei, tancuri de luptă cu cruci germane vor fi din nou trimise pe „frontul de est”, ceea ce va duce inevitabil la moartea nu numai a soldaților ruși, ci și a populației civile”, a mai spus acesta.


UPDATE 15:18. Cu puțin timp în urmă, cancelarul german Olaf Scholz a răspuns la întrebările deputaților Bundestag cu privire la decizia Berlinului de a aproviziona Ucraina cu arme grele.

Miercuri mai devreme, guvernul german a aprobat furnizarea a 14 tancuri Leopard 2 către Kiev, precum și reexportul acestor tancuri din țări terțe.

Printre altele, a fost întrebat de ce autoritățile nu mai cred că acest pas va escalada conflictul de pe front și va provoca Moscova. Aceste temeri au explicat anterior Berlinul refuzul de a furniza Ucrainei tancuri de luptă de fabricație germană.

„Ar fi o greșeală teribilă să continuăm să rămânem la propria noastră linie, trebuie să ne coordonăm cu partenerii și aliații noștri”, a spus Scholz.

„Nu am folosit niciodată cuvântul „provocare”. O provocare este războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei”, a adăugat el.


UPDATE 14:51. Secretarul apărării britanic, Ben Wallace, se declară „încântat” că Germania va trimite tancuri Leopard pentru a sprijini Ucraina.

„Este timpul ca Rusia să realizeze că comunitatea internațională este din ce în ce mai hotărâtă să ajute Ucraina să reziste invaziei lor barbare și ilegale”, a scris Wallace pe Twitter.


UPDATE 14:27. Tancurile Leopard 2 ar putea fi operaționale în Ucraina în aproximativ trei luni, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Descriind decizia Berlinului de a trimite tancuri în Ucraina drept „istorică”, el a spus că mai întâi va fi efectuat antrenament, iar apoi tancurile vor fi trimise la Kiev.


UPDATE 14:18. Forțele Armate ale Ucrainei s-au retras complet din Soledar din regiunea Donețk, a declarat Serghei Cerevatî, reprezentant al grupului estic al Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru BBC News Ukraine, transmite BBC.

„Pentru a salva viețile personalului, forțele de apărare s-au retras din Soledar și s-au înrădăcinat pe linii de apărare pregătite dinainte”, a spus Cerevatî.

Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei au îndeplinit sarcina principală: nu au permis trupelor ruse să treacă prin linia frontului în direcția Donețk și să intre în spate, apoi să intre în spațiul operațional.

„Am eliminat puterea maximă, în primul rând, forța de muncă a personalului, am epuizat inamicul”, a spus el într-un alt interviu pentru Suspilny.

Potrivit lui Cerevatî, linia frontului din Soledar a fost nivelată: nu a existat niciun cordon sau capturare a armatei ucrainene.

„Acesta este un război. Fiecare comandant ia o decizie bazată pe beneficiul maxim pentru trupele sale. Nu ne putem permite luxul pe care inamicul nostru îl permite, doar aruncând luptători să ucidă. Încercăm să manevrăm, să tragem, să folosim tactici de grup mic pentru a epuiza. inamicul pe cât posibil” - a spus Cerevatî.

Rusia vrea să atragă atenția asupra „micului oraș Soledar pe fondul faptului că inamicul a suferit anterior înfrângeri semnificative în regiunea Kiev, în operațiunea Harkiv, Liman, Herson”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării a anunțat capturarea lui Soledar, situat la 20 km nord-est de Bakhmut, pe 13 ianuarie. Statul Major ucrainean a negat această informație și a declarat că acolo se duc bătălii.


UPDATE 13:38. Și premierul polonez Mateusz Morawiecki a salutat decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, mulțumindu-i cancelarului Olaf Scholz și numind-o „un mare pas către oprirea Rusiei”.

„Împreună suntem mai puternici”, a scris el pe Twitter.

Polonia intenționează să furnizeze tancuri Leopard 2 Ucrainei vecine după anunțul Germaniei de astăzi că Berlinul va aproba reexportul de tancuri germane de către alte țări.


UPDATE 13:33. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a salutat decizia Germaniei de a trimite tancuri de luptă la Kiev, spunând că aceasta va întări puterea de foc defensivă a Ucrainei.

„Împreună intensificăm eforturile pentru a ne asigura că Ucraina câștigă acest război și stabilește o pace durabilă”, a scris premierul britanic pe Twitter.


UPDATE 13:18. Comentând anunțul livrării de tancuri germane în Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz a declarat: „Această decizie este în concordanță cu linia noastră de sprijin pentru Ucraina, pe cât posibil. Acționăm în strânsă coordonare la nivel internațional”.

Potrivit acestuia, în prima etapă, Germania va furniza 14 tancuri Leopard 2 din stocurile sale militare. Scopul este de a crea rapid două batalioane cu tancuri Leopard 2 pentru Ucraina, a adăugat cancelarul german.

Antrenamentul trupelor ucrainene în Germania va începe în curând, iar Berlinul va oferi, de asemenea, logistică și muniție, a spus Scholz.

Germania va elibera permisele de reexport corespunzătoare țărilor partenere care doresc să aprovizioneze rapid tancurile Leopard 2 din depozitele lor către Ucraina, se arată în raport.


UPDATE 12:51. Guvernul german tocmai a confirmat că decizia de a trimite 14 leoparzi în Ucraina a fost anunțată de cancelarul Scholz în cadrul unei ședințe de cabinet în această dimineață.

Germania va aproba și exportul de „Leoparzi” de către țări terțe.


UPDATE 12:48. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat posibila aprovizionare cu tancuri americane Abrams către Ucraina, spunând că acestea vor arde la fel ca toate celelalte tancuri.

„Doar că, în ceea ce privește aspectele tehnologice, acesta este un plan destul de eșuat și, cel mai important, aceasta este o supraestimare clară a potențialului pe care acest lucru îl va adăuga forțelor armate ale Ucrainei. Aceasta este o altă amăgire destul de profundă”, a declarat Peskov reporterilor, miercuri.

Potrivit acestuia, opinia autorităților ruse este împărtășită de experți, dar nu au precizat cine anume.

Anterior, Peskov a vorbit într-o ordine similară despre furnizarea de „leoparzi” germani către Kiev.

„Am spus în repetate rânduri că astfel de provizii nu vor schimba fundamental nimic, dar vor adăuga probleme pentru Ucraina și pentru poporul ucrainean”, a spus el săptămâna trecută.

Experții occidentali consideră, între timp, că tancurile grele germane și americane, cuplate cu britanicul Challenger-2, al cărui transfer Londra l-a confirmat la mijlocul lunii ianuarie, vor permite Forțelor Armate să treacă de la reținerea trupelor rusești la alungarea lor din Ucraina.


UPDATE 11:55. În Spania, El País raportează că guvernul este gata să se angajeze să trimită tancuri în Ucraina.

„Spania se va alătura livrării de tancuri Leopard la Kiev odată ce Germania, după luni de rezistență, va fi de acord să furnizeze puternicul tanc de luptă de fabricație germană Armatei ucrainene. Guvernul spaniol și-a condiționat participarea la operațiunea de a furniza Ucrainei un sistem capabil să contracareze puterea de foc a tancurilor rusești moderne de existența unui acord la nivel european”, se arată în articol.


UPDATE 11:20. Reuters a elaborat un ghid rapid pentru care țări sunt gata să trimită tancuri în Ucraina, cu un anunț din partea SUA și Germania așteptat astăzi mai târziu.

- SUA: Oficialii spun că Washingtonul este gata să trimită zeci de tancuri de luptă M1 Abrams, inversând poziţia anterioară.

- Germania: surse spun că cancelarul Olaf Scholz a decis să trimită tancuri de luptă Leopard 2. De asemenea, el va permite altor țări să le trimită pe ale lor, spun ei.

- Marea Britanie: guvernul britanic a anunțat pe 14 ianuarie că va trimite o escadrilă sau 14 dintre tancurile sale de luptă Challenger 2.

- Polonia: Varșovia a declarat că este gata să trimită până la 14 dintre tancurile sale Leopard 2 și a presat Berlinul să aprobe mutarea.

- Norvegia: guvernul ia în considerare dacă să trimită unele dintre tancurile sale Leopard, au informat ziarele.

- Finlanda: a spus că ar putea dona un număr mic de tancuri Leopard 2 Ucrainei dacă un grup mai larg de națiuni europene ar decide să facă acest lucru, dar va depinde de aprobarea Berlinului.


UPDATE 10:46. Administrația militară regională de la Luhansk susține că Rusia a început să mobilizeze bărbați ucraineni care au fost anterior deportați din teritoriile ocupate ale Ucrainei. "Bărbații deportați din teritoriile ocupate temporar sunt mobilizați pe teritoriul Federației Ruse.

Acesta este unul dintre motivele deciziei luate de guvernul rus de a elibera pașapoarte la locul de reședință", a spus OVA Luhansk.

În plus, Rusia recrutează cetățeni închiși ai Ucrainei care au fost duși cu forța în locurile de detenție din Rusia. În special, în Krasnodar există o recrutare activă a unor astfel de persoane în Wagner PMC, scrie OVA Luhansk.


UPDATE 10:06. Alertă aeriană declarată în toată Ucraina, transmite BBC. Trei avioane de luptă au decolat de pe aeroportul Machulishchi din Belarus, printre care două MiG-31K VKS ale Federației Ruse, purtător de rachete Kinzhal și un luptător de escortă, scrie grupul de monitorizare din Belarus „Belarusian Gayun”.


UPDATE 10:00. Pierderile totale de luptă ale forțelor ruse, anunțate de Armata ucraineană:

personal - au fost lichidate circa 123.080 (+910) persoane,

tancuri ‒ 3.161 (+9) unități,

vehicule blindate de luptă / APV ‒ 6.307 (+23) unități,

sisteme de artilerie – 2.154 (+6) unități,

RSZV / MLRS – 450 (+2) unități,

sisteme de război antiaeriene ‒ 220 (+0) unități,

aeronave – 290 (+1) unități,

elicoptere – 281 (+0) unități,

Nivel operațional-tactic UAV – 1.902 (+5),

rachete de croazieră ‒ 749 (+0),

nave de război / bărci ‒ 18 (+0) unități,

vehicule și rezervoare de combustibil – 4.967 (+23) unități,

echipament special ‒ 194 (+0).


UPDATE 09:51. Regiunea Harkiv suferă de bombardamentele ocupanților Șeful OVA, Oleg Sinegubov, a spus că astăzi, la ora 07:00, rușii au tras în Kupiansk. O casă privată și un magazin sunt în flăcări. Fără victime.

Ieri, în jurul orei 11:00 în satul Liptsy, două persoane au fost rănite în urma bombardamentelor. Ambele sunt internate în spital.


UPDATE 09:18. Ministerul Apărării al Regatului Unit și-a publicat informația zilnică despre cum vede situația din Ucraina, iar astăzi accentul se pune pe tancuri. Dar nu tancurile Leopard pe care vestul a agonisit pentru că le-a trimis în Ucraina, Ministerul Apărării discută despre tancurile rusești.

- Rusia a lucrat pentru a pregăti un număr mic de tancuri de luptă principale T-14 Armata pentru prima desfășurare operațională a acestui tip în Ucraina. Cu toate acestea, în ultimele luni, forțele ruse desfășurate au fost reticente în a accepta prima tranșă de T-14 alocată lor, deoarece vehiculele se aflau într-o stare atât de proastă. Nu este clar exact ce aspecte ale vehiculelor au determinat această reacție, dar în ultimii trei ani, oficialii ruși au descris public probleme cu motorul T-14 și sistemele de termoviziune.


UPDATE 09:13. Kremlinul este din nou nevoit să nege existența unor planuri pentru un al doilea val de mobilizare, de data aceasta motivul a fost materialul CNN, care, printre altele, se referă la posibilul proiect al altor 200.000 mobilizați.

Materialul a apărut cu o zi înainte și a fost dedicat unui subiect diferit. SUA și alți oficiali occidentali îndeamnă Ucraina să-și schimbe atenția de la luni de lupte brutale din orașul Bakhmut la o potențială ofensivă în sud, se arată în comunicat. Apelurile vin pe fondul semnelor că președintele rus Vladimir Putin ar putea face un „pas major” în următoarele câteva săptămâni pentru a recâștiga conducerea în război, au declarat oficiali familiarizați cu informațiile pentru CNN.

Directorul CIA, Bill Burns, a călătorit la Kiev la începutul lunii ianuarie pentru a-l informa pe președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy cu privire la evaluarea SUA a planurilor lui Putin, au declarat pentru radiodifuzor surse care cunosc despre Zelenskiy și Burns.

Există, de asemenea, semne că Putin ia în considerare o altă mobilizare a până la 200.000 de militari, au declarat pentru CNN oficiali americani și occidentali familiarizați cu informațiile.

Presa occidentală, citând informații, a raportat anterior despre un posibil al doilea val de mobilizare la începutul anului. Kremlinul susține constant că aceste așteptări nu corespund planurilor autorităților ruse. Așa a făcut de data aceasta secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, și la sugestia agenției de stat TASS.

Întrebat dacă acest material CNN este „la fel de nesigur ca zvonurile anterioare de pe rețelele de socializare pe această temă”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns afirmativ, scrie TASS. — „Da. Este”, spuse Peskov.

Putin a estimat numărul celor chemați la mobilizare în toamnă la peste 300.000 de persoane. Decretul său de mobilizare continuă să funcționeze, în ciuda asigurărilor din partea autorităților că proiectul mobilizaților a fost oprit.


UPDATE 08:41. Astăzi, președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, împlinește 45 de ani.



UPDATE 08:10. Administrația Militară Regională Sumî a transmis miercuri, într-un comunicat pe Facebook, că forțele armate ruse au bombardat în ultima zi de aproape 200 de ori.

Cele mai afectate de loviturile de artilerie și de mortiere au fost localitățile de graniță Novoslobidsk, Bilopol, Esman, Shalyginsk, Myropil, Krasnopil și Putivlsk. Nu s-au înregistrat victime.


UPDATE 07:45. Olanda ar putea cumpăra 18 tancuri Leopard 2, care au fost închiriate din Germania, pentru a le transfera în Ucraina ca sprijin pentru a rezista în fața agresiunii ruse, a declarat premierul olandez Mark Rutte într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Le-am închiriat, ceea ce înseamnă că le putem cumpăra, ceea ce înseamnă că le putem oferi gratuit”, a spus el.

Rutte, care a subliniat că înțelege nevoia Ucrainei de tancuri occidentale, a adăugat că un astfel de pas are sens doar dacă este efectuat în coordonare cu alte țări, precum Finlanda și Portugalia, dar nu există încă o astfel de decizie.


UPDATE 07:25. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a sugerat marţi seară că încă nu există o decizie occidentală concretă cu privire la furnizarea de tancuri moderne pentru Ucraina, ci mai degrabă „o mulţime de eforturi, cuvinte şi promisiuni”, şi a subliniat că nevoia ţării sale este mai mare decât 5-10-15 tancuri.

„Se vorbeşte mult despre tancuri. Despre tancurile moderne de care avem nevoie. Şi despre cum să umplem acest deficit. O mulţime de eforturi, cuvinte şi promisiuni. Dar este important să vedem realitatea: nu este vorba despre cinci sau zece sau cincisprezece tancuri. Nevoia este mai mare. În fiecare zi facem tot ce este necesar pentru a umple deficitul. Şi sunt recunoscător tuturor celor care ne sprijină în acest sens”, a spus Zelenskiy în discursul său nocturn.

UPDATE 07:15.

Cancelarul german Olaf Scholz a aprobat livrarea tancurilor Leopard 2 către Ucraina, informează publicația germană Der Spiegel. Decizia se referă la cel puțin o companie de tancuri Leopard 2 care vor fi furnizate din stocurile Bundeswehr, a declarat o sursă autorizată pentru Spiegel. Decizia va fi anunțată oficial miercuri, 25 ianuarie.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze, iar Ministerul german Apărării nu a fost disponibil pentru comentarii.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie, 12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie, 9 ianuarie, 10 ianuarie, 11 ianuarie, 12 ianuarie, 13 ianuarie, 14 ianuarie, 15 ianuarie, 16 ianuarie, 17 ianuarie, 18 ianuarie, 19 ianuarie, 20 ianuarie, 21 ianuarie, 22 ianuarie, 23 ianuarie și 24 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media