Un polițist din Criuleni și complicele său, cercetați pentru corupere pasivă după ce au cerut 250 de Euro de la un șofer

6 februarie 2023, 11:59 Societate 508
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Un subofițer al Inspectoratului de Poliție Criuleni și un complice de-al său au fost documentați de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Învinuiții ar fi pretins 250 de euro de la un șofer pentru a-i elibera automobilul, ridicat la parcarea specializată, transmite un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

În baza denunțului, CNA a inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar vineri a constatat transmiterea banilor către învinuiți. Suma de 250 de euro a fost predată benevol, în cadrul percheziției, ambele persoane fiind escortate pentru audieri la sediul CNA și PA.

După ce le-a fost înaintată învinuirea, aceștia au fost eliberați prin ordonanţa procurorului pe motivul lipsei temeiurilor de a aplica în privinţa ultimilor a măsurii preventive privative de libertate, totodată fiind obligaţi de a nu părăsi ţara.

Urmărirea penală este gestionată de Procuratura Anticorupție care reamintește că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media