Natalia Gavrilița condamnă noul val de bombardamente rusești asupra Ucrainei „care generează consecințe directe și asupra țării noastre”

5 decembrie 2022, 16:36 Politică 132
Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița a condamnat noul val de atacuri „brutale” cu rachete ale forțelor armate ruse asupra Ucrainei, care „generează consecințe directe și asupra Republicii Moldova”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, șefa Executivului de la Chișinău a spus că a fost informată despre racheta căzută astăzi într-o livadă din Briceni și despre posibilele perturbații în sistemul energetic al țării și a declarat că responsabilii fac „tot posibilul” pentru a ține situația sub control și a nu admite riscuri pentru cetățeni.

Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre.

Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni.

Poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de alertă în Briceni și Ocnița. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la fața locului se află serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, Moldelectrica anunță despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță.

Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri.

Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele!”, a transmis prim-ministra.

Amintim că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit luni o rachetă căzută într-o livadă din raionul Briceni. Nu este clar deocamdată când a căzut obuzul și de cine a fost lansat, dar în prezent zona este securizată și la fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU).

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media