A doua rundă de negocieri Ucraina-Rusia va avea loc mâine. Lista de cereri pe care Kremlinul le-a înaintat Kievului

2 martie 2022, 20:48 Ucraina 724
Negocieri Rusia Ucraina.  Sursa: captură video

A doua rundă de discuții între Ucraina și Rusia va avea loc „probabil” în dimineața zilei de joi, 3 martie, anunță Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională al Ucrainei, cu referire la declarația șefului delegației ruse la discuții, Vladimir Medinski. Întâlnirea trebuia să aibă loc astăzi, 2 martie, dar a fost amânată pentru că reprezentanții părții ucrainene nu au putut ajunge la locul de întâlnire „din motive logistice”.

De această dată, întâlnirea celor două delegații va avea în pădurea Belaveja (n.red. Белавежская пушча), care se întinde de-a lungul frontierei dintre Belarus și Ucraina.

Vladimir Medinski a precizat că discuțiile ruso-ucrainene vor include, printre altele, încetarea focului.

Oficialul ucrainean a menționat că delegația ucraineană a părăsit Kievul și este acum pe drum.

Delegația ucraineană va participa la a doua rundă de discuții cu Rusia.

Potrivit Centrului pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina, cererile înaintate de șeful diplomației de la Kremlin Serghei Lavrov pentru Kiev sunt următoarele:

- Să recunoască faptul că Crimeea face parte din Rusia;

- Să recunoască independența regiunilor Donețk și Lugansk;

- „Demilitarizarea”, „ai cărei parametri nu au fost încă discutați”;

- „Denazificarea” Ucrainei.

„Având în vedere lista de cereri exprimate de Lavrov, el își dorește foarte mult ca negociatorii săi să urmeze nava, rubla și economia Rusiei (n.red. se referă la consecințele sancțiunilor impuse de Occident). Dar poate că își vor schimba poziția puțin după o sută - două de unități de tehnică sau pierderea a sute de soldați”, se arată în mesajul Centrului pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina.

Delegația rusă a ajuns deja la locul unde este planificată a doua rundă de discuții între cele două țări.

Atât delegația rusă, cât și cea ucraineană, va participa la discuții în aceeași componență.

Primele discuții dintre delegația Rusiei și a Ucrainei au avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel și au durat cinci ore și s-au încheiat fără nicio decizie concretă privind încetarea focului în Ucraina.

Atunci, reprezentanții Ucrainei au insistat din start că nu intenționează să capituleze, în timp ce trimișii Kremlinului au menționat că sunt gata să continue negocierile „atâta timp cât este necesar”.

Astăzi, 2 martie, se face o săptămână de când Rusia a invadat țara vecină - Ucraina. Începând cu data de 24 februarie, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară specială în Ucraina, zeci de explozii se aud în continuu în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. În a cea de-a patra zi de război, liderul de la Kremlin și-a pus forțele nucleare în stare de alertă, iar Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Comunitatea internaţională a sporit sancţiunile economice împotriva Federației Rusie.

Toate noutățile din ziua curentă despre ofensiva militară a armatei ruse în Ucraina le puteți găsi aici.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie și 1 martie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media