VIDEO/ Cântărețul de operă moldovean, Alexei Botnarciuc, va evolua pe scena faimosului teatru La Scala din Milano

17 februarie 2022, 13:47 Muzică 686
Alexei Botnarciuc, La Scala.  Sursa: Captură video - Алексей Ботнарчук/Facebook/Wantedinmilan

Cântărețul de operă Alexei Botnarciuc, va debuta la 23 februarie pe scena faimosului teatru de operă La Scala, din Milano, Italia. Anunțul a fost făcut chiar de artistul moldovean, pe pagina sa de Facebook.

Cântărețul se află acum în Milano și s-a filmat în fața teatrului La Scala. Peste o săptămână acesta va evolua în opera Dama de Pică a lui Piotr Ilici Ceaikovski

„Samuraiul nu are scop, are doar calea. Și această cale m-a a dus aici la teatrul La Scala, Mecca artei clasice și a operei clasice. În acest teatru, la 23 februarie, va avea loc debutul meu în opera „Dama de Pică” a lui Piotr Ilici Ceaikovski. Noi cu Piotr Ilici ne-am născut în aceeași zi și cred că este o ocazie minunată de a mă întâlni încă o dată cu arta adevărată. Mulțumesc fiecăruia care a fost și este în viața mea, pentru că împărtășiți cu mine această cale”, a spus artistul într-un live publicat pe rețeaua de socializare.


Alexei Botnarciuc face parte din echipa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, dar este deseori invitat să evolueze în spectacole pe cele mai mari scene ale lumii.

Interpretul de operă a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „Gavriil Musicescu”. Ulterior, acesta a cântat pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, în calitate de solist vocal (bas), în perioada 2010-2012, unde a revenit în anul 2018 și cântă până în prezent.

Anterior a cântat pe scena Operei Bastille din Paris, Franta (2013-2014) și la Deutsche Oper Berlin din Berlin, Germania (2015-2018)

Din 2013 până în prezent Alexei Botnarciuc este membru al International Opera Studio din Zurich, Elveția;

Teatro alla Scala (ori, adeseori, doar La Scala) din Milano, Italia, este cel mai însemnat centru al culturii italiene de operă, totodată este una din cele mai faimoase teatre de operă din lume. De sute de ani, sezonul muzicii de operă începe la Scala la 7 decembrie, de ziua Sfântului Ambrozie, patronul spiritual al oraşului Milano.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media