Pe 29 mai 2022 vor fi organizate alegeri locale noi în 10 localități din țară

25 martie 2022, 16:10 Societate 632
alegeri, alegeri locale 2021.  Sursa: Replica Media

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de hotărârea Parlamentului Republicii Moldova prin care, pe perioada stării de urgență, este posibilă organizarea alegerilor locale noi în unele unități administrativ-teritoriale. În acest fel, CEC a revocat hotărârea de suspendare a procesului de organizare a scrutinului planificat, anterior, pentru data de 15 mai curent și a stabilit data de 29 mai curent pentru desfășurarea alegerilor locale în unele localități din țară.

CEC a constatat existența circumstanțelor pentru organizarea alegerilor locale noi pentru o nouă componență a Consiliul comunal Bobeica, raionul Hâncești și a stabilit, la fel, data de 29 mai pentru desfășurarea scrutinului.

În context, a fost aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi în 10 localități din țară.

În cazul a 8 localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, iar în alte 2 localități, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor fi organizate alegeri pentru componența consiliilor locale.

Perioada electorală va începe pe 28 martie curent, ulterior vor fi constituite circumscripțiile electorale și organele electorale ierarhic inferioare. Perioada de desemnare a candidaților pentru funcțiile elective va începe pe 18 aprilie, iar campania electorală va demara pentru fiecare candidat în parte, din momentul înregistrării acestuia de către consiliul electoral de circumscripție electorală.

După desfășurarea alegerilor și totalizarea rezultatelor votării, documentele electorale privind organizarea și desfășurarea alegerilor vor fi prezentate instanțelor de judecată de circumscripție pentru validarea mandatelor de ales local.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media