DOC/ Zelenskiy a desemnat membrii delegaţiei pentru discuțiile despre garanţiile de securitate cu Rusia. Decretul semnat de președintele ucrainean

5 aprilie 2022, 10:41 Ucraina 170
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: president.gov.ua

Vladimir Zelenskiy a desemnat membrii delegaţiei care urmează să discute despre garanţiile de securitate cu Rusia, potrivit unui Decret semnat de președintele ucrainean.

Potrivit decretului prezidenţial cu Nr.211/2022, postat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, șeful delegaţiei ucrainene la negocierile de pace, David Arahamia, urmează, de asemenea, să conducă discuţiile privind garanţiile de securitate.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak face, de asemenea, parte din noua delegaţie însărcinată cu rezolvarea problemelor de securitate.

Din componenţa delegaţiei mai fac parte ministrul Justiţiei Denis Maliuska, ministrul Apărării Oleksii Reznikov şi viceministrul de Externe Mikola Tociţki.

La 29 martie, în cursul discuţiilor cu Moscova la sfârşitul lunii martie, Kievul se arătase dispus să încheie un tratat privind garanțiile internaționale de securitate pentru Ucraina. Principalele clauze ale Acordului țin de negocieri bilaterale privind statutul Crimeei și Sevastopolului timp de 15 ani și punerea în discuție separată a sorții regiunilor separatiste Lugansk și Donețk de președinții Ucrainei și Federației Ruse, precum și desfășurarea unui referendum cu privire la poziția cetățenilor ucraineni în legătură cu aceste subiecte.

Aceste garanţii de securitate puternice ar trebui să fie asigurate în primul rând de cele cinci ţări membre permanente în Consiliul de Securitate al ONU - SUA, Franţa, Marea Britanie, China şi Rusia, precum şi de Turcia, Germania, Canada, Italia, Polonia şi Israel.

Potrivit articolului 5 din tratatul NATO, membrii Alianţei sunt obligaţi să ofere o asistenţă militară imediată în cazul unui atac asupra unuia dintre parteneri.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media