Au fost aprobate noile Programe de examen pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului

29 noiembrie 2022, 09:42 Educație 191
tineri, prima zi de școală, elevi.  Sursa: Replica Media

Comisia Națională de Examene a aprobat noile Programe de examen pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului, elaborate în contextul modernizării Curriculumului Național la disciplinele școlare.

Programele de examen sunt documente normative complementare Regulamentului cu privire la examenele naționale de absolvire a gimnaziului și vizează modalitatea de evaluare a candidaților la disciplina de examen, fiind destinate autorilor de teste, profesorilor, elevilor, conducătorilor instituțiilor de învățământ și tuturor factorilor interesați.

Anterior aprobării și publicării Programele de examen au fost supuse consultărilor publice fiind publicatepe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și solicitate avize de la organele locale de specialitate în domeniul învățământului, de la instituțiile de învățământ general și de la alți reprezentanți ai mediului academic.

Programele aprobate pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (https://ance.gov.md/), la rubrica Documente normative, sub-meniul Programe de examene.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că în sesiunea de examene 2023, doar examenul național de absolvire a gimnaziului la Istoria românilor și universală va fi elaborat conform noii programe. Programele de examen la celelalte discipline de examen urmând a fi aplicate începând cu sesiunea de examene 2024.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media