DOC/ Beneficiarii de pensii și alocații de stat vor primi un ajutor unic de 1500 de lei

23 septembrie 2022, 12:58 Societate 115
Bani, salariu.  Sursa: TVR Moldova

Peste 660.000 de persoane, beneficiari de pensii și alocații sociale de stat stabilite până la 1 octombrie 2022, vor primi un ajutor unic de 1500 de lei. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, 23 septembrie, de Guvern și va fi intra în vigoare din 1 octombrie curent.

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, este destinată persoanelor domiciliate în Republica Moldova, care beneficiază de pensii și alocații de stat cu un cuantum lunar mai mic de 5000 de lei și are drept obiectiv susținerea pensionarilor cu venituri mici în contextul crizelor actuale.

Ajutorul unic va fi acordat începând cu 1 octombrie curent, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat și va putea fi ridicat până la finele anului 2023.

În acest scop, din bugetul de stat a fost alocat aproape 1 miliard de lei, suma fiind prevăzută în ultima rectificare bugetară.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media