Natalia Gavrilița a discutat cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal, despre reabilitarea sistemelor energetice, afectate de bombardamentele rusești

23 noiembrie 2022, 21:03 Ucraina 200
Denis Șmigal, Natalia Gavrilița.  Sursa: colaj/Getty/gov.md

Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat cu omologul său ucrainean Denis Șmigal despre restabilirea sistemelor energetice după atacurile cu rachete rusești de astăzi. Într-un mesaj pe pagina sa de Twitter, Șmigal a dat asigurări că inginerii ucraineni fac tot posibilul pentru a elimina consecințele bombardamentelor.

„Am discutat despre restabilirea sistemelor noastre energetice după atacurile rusești Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița. Inginerii fac totul pentru a depăși consecințele terorii”, a scris premierul ucrainean.

Șmigal a urat poporului moldovenesc „perseverență”.

„Împreună cu prietenii noștri, avem un răspuns pentru Rusia: „E mai bine în întuneric, dar fără tine””, a spus Șmigal.

În cursul zilei de 23 noiembrie armata rusă a atacat orașele ucrainene, în special infrastructura energetică a țării, lansând 67 de rachete de diferit calibru, ceea ce a dus la o întrerupere temporară a tuturor centralelor nucleare, a majorității centralelor termice și hidroelectrice. Mai mult, au fost afectate și instalațiile de transmisie a energiei, iar acest lucru a provocat o pană masivă de curent și în Republica Moldova, care a rămas în beznă.

Viceprim-ministrul Moldovei, Andrei Spinu, a declarat că întreruperile de curent au avut loc în mai multe regiuni ale Moldovei pe fondul atacurilor masive ale Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean.

O situație similară a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

Vedeți și: „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință”. Mesajul șefei statului în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media