Începând de astăzi, șoferii sunt obligați să conducă cu farurile conectate și pe timp de zi

1 noiembrie 2022, 09:33 Auto 198
Trafic, Chișinău.  Sursa: Replica Media

Începând de astăzi, 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu blocurile optice (farurile) conectate și pe timp de zi.

Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare (întâlnire) se menține până pe 31 martie inclusiv.

Regula are scopul de a reduce numărul de accidente din această perioadă, care este caracterizată de vreme instabilă.

Șoferii care vor circula cu farurile neconectate se vor alege cu o avertizare din partea inspectorilor de patrulare. De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteorologice de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehiculele aflate în trafic.

Totodată, șoferii vor fi obligați să circule cu pneuri de iarnă în perioada când carosabilul este acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

Măsura de a circula cu farurile aprinse și pe timp de zi este valabilă până pe 31 martie 2023.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media