Începând de astăzi, șoferii sunt obligați să conducă cu farurile conectate și pe timp de zi

1 noiembrie 2022, 09:33 Auto 287
Trafic, Chișinău.  Sursa: Replica Media

Începând de astăzi, 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu blocurile optice (farurile) conectate și pe timp de zi.

Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare (întâlnire) se menține până pe 31 martie inclusiv.

Regula are scopul de a reduce numărul de accidente din această perioadă, care este caracterizată de vreme instabilă.

Șoferii care vor circula cu farurile neconectate se vor alege cu o avertizare din partea inspectorilor de patrulare. De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteorologice de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehiculele aflate în trafic.

Totodată, șoferii vor fi obligați să circule cu pneuri de iarnă în perioada când carosabilul este acoperit cu gheață, polei sau zăpadă.

Măsura de a circula cu farurile aprinse și pe timp de zi este valabilă până pe 31 martie 2023.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media