ULTIMA ORĂ! BCS înaintează moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița

15 septembrie 2022, 16:54 Politică 509
ședința Guvernului, Guvernul Republicii Moldova, prim-ministra Natalia Gavrilița și cabinetul de miniștri.  Sursa: Replica Media

La finalul ședinței de astăzi, 15 septembrie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că înaintează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, semnată actualmente de 26 de parlamentari.

Deputatul Vasile Bolea, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a dat citire textului moțiunii.

„R. Moldova este condusă în acest moment de un Guvern care nu mai are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suverană în acest sens și susținea poporului. Acest Guvern este hotărât să sacrifice interesul general și bunăstarea cetățenilor R. Moldova doar pentru a câștiga simpatiile birocrației statelor europene.

De la 31 de ani de independență, avem cel mai slab Guvern care conduce țara spre prăpastie”, a spus deputatul socialist Vasile Bolea de la tribuna Parlamentului.

De menționat că aceasta este prima moțiune de cenzură inițiată împotriva Guvernului actual.

Totuși, într-un an de guvernare, Executivul condus de Natalia Gavrilița a fost ținta a trei moțiuni simple - prima, la fel inițiată de BCS, a fost împotriva politicilor ministrului Justiției Sergiu Litvinenco, dar a fost respinsă de Parlament, a doua a fost împotriva ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, iar a treia a fost pe numele lui Viorel Gherciu pe atunci ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, toate având aceeași soartă.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Moțiunile de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților aleși.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media