Separatistul Vadim Krasnoselski, despre întrevederea cu reprezentanții Chișinăului: „Nu am vorbit deloc despre chestiuni politice. Dacă am vorbi despre asta, probabil, dialogul nu ar funcționa”

7 mai 2022, 10:04 Politică 359
Vadim Krasnoselski.  Sursa: Serviciul de presă PMR

La întâlnirea cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova Dorin Recean, care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, s-au discutat nu probleme politice, ci socio-economice și umanitare, susține pretinsul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, într-un interviu mass-mediei din regiune.

„Nu am vorbit deloc despre chestiuni politice. Dacă am vorbi despre asta, probabil, dialogul nu ar funcționa. Am vorbit despre acele probleme urgente, economice, umanitare, care, în principiu, sunt deja coapte și ar putea duce probabil la un colaps”, a spus liderul de la Tiraspol.

Totodată, Krasnoselski a negat că catalizatorul întrevederii dintre reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului a fost exploziile ce au avut loc în stânga Nistrului la sfârșitul lunii aprilie.

„S-a întâmplat pur și simplu, a coincis. Dar i-am explicat părții moldovenești poziția noastră, o poziție neutră, pașnică”, a spus Krasnoselski.

Amintim că, la 29 aprilie, un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu pretinsul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în contextul ultimelor evenimente îngrijorătoare din stânga Nistrului.

În urma acelei întrevederi, Uzina Metalurgică de la Rîbnița a primit autorizați de mediu și posibilitatea de a importa materii prime pentru până la 31 mai, iar compania statului Energocom a semnat cu Centrala de la Cuciurgan, din regiunea transnistreană, un contract pentru furnizarea energiei electrice - tot pentru o lună.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media