Cei patru moldoveni care au jefuit o refugiată din Ucraina, trimiși în judecată. Riscă între 12 și 15 ani de pușcărie

24 iunie 2022, 10:26 Justiție 29
Femeie din Ucraina, jefuită de cinci moldoveni.  Sursa: captură video/ Poliția R. Moldova

Cele patru persoane care în luna martie curent au tâlhărit o refugiată din Ucraina, pe care au lăsat-o fără geanta cu bani în sumă totală de peste opt milioane lei, vor apărea pe banca acuzaților. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță depsre finalizarea urmăririi penale și trimiterea dosarului în instanță.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar doi dintre aceștia au antecedente penale. În prezent ei sunt în arest.

Amintim că o femeie de 66 de ani din Ucraina a fost jefuită de geanta cu bani în care avea 152.722 dolari USD, 680 de euro și 170.000 de grivne, precum și mai multe produse alimentare, patru carduri bancare și un telefon mobil.

Infracțiunea a avut loc la 12 martie curent, în jurul orei 05:00, în timp ce femeia se deplasa de la vama Leușeni spre Chișinău cu un automobil condus de un moldovean, care s-a dovedit ulterior a fi organizatorul infracțiunii.

În apropierea localității Piatra-Albă din raionul Ialoveni, inculpatul a deblocat portierele mașinii și le-a permis celorlalți membri ai grupului infracțional accesul în mașină, Aceștia au bătut femeia, apoi au scos-o forțat din mașină și au părăsit locul faptei, cu geanta victimei care conținea suma de bani, în valută străină.

În urma măsurilor de investigație toate bunurile victimei au fost depistate și ridicate la domiciliul executorului infracțiunii, care locuiește într-un sat din raionul Strășeni. Acesta a ascuns banii în beciul din gospodărie.

Pentru fapta comisă, legea penală prevede închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media