Bărbat din Anenii Noi, trimis în judecată pentru contrabandă cu tutun pentru narghilea, anabolizante și medicamente

16 iunie 2022, 09:33 Justiție 170
Vama Leușeni.  Sursa: Elena Robu

Un bărbat de 37 de ani din Anenii Noi riscă între 4 și 10 ani de închisoare cu executare, după ce a încercat, în noiembrie 2021, să scoată din țară fără să declare tutun pentru narghilea, medicamente și anabolizante de peste 1,2 milioane lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță finalizarea urmăririi penale și trimiterea dosarului în judecată.

În vinuitul este un șofer de camion și este angajat al unei companii de transport din România. Potrivit declarațiilor, acesta se îndrepta peste Prut pentru ca să preia marfă spre transportare în Italia.

Marfa era ascunsă în una din roțile de rezervă ale semiremorcii camionului, care a fost depistată după examinarea transportului de către angajații Serviciului Vamal. În interiorul acesteia, funcționarii vamali au depistat aproape 90 de pachete de tutun pentru narghilea, a câte un kilogram fiecare, precum și cantități impunătoare de anabolizante și medicamente.

Atât marfa, cât și camionul au fost recunoscute în calitate de corpuri delicte, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, obiectele folosite la comiterea infracțiunii urmează a fi supuse confiscării.

Pentru fapta comisă, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media