Fostul cancelar german, Gerhard Schroder, anunță că nu va mai face parte din Consiliul de Administrație a gigantului petrolier Rosneft

20 mai 2022, 15:44 Externe 63
Gerhard Schroder.  Sursa: EPA/URS FLUEELER

Fostul cancelar german, Gerhard Schroder, un apropiat de-al lui Vladimir Putin și dur criticat în Germania pentru poziția sa pro-rusă, anunță că nu va mai putea face parte din Consiliul de Administrație a gigantului petrolier Rosneft pe care l-a condus în ultimii ani. Schroder anunță motive personale. Câteva zile în urmă, Bundestag-ul german i-a retras toate facilitățile de care beneficia în Germania ca fost cancelar federal tocmai din cauza relațiilor și funcțiilor pe care le are în Rusia.

La fel, din consiliu pleacă și un alt cetățean german - Mattias Warnig, fost agent Stasi

Rosneft notează că înțelege această decizie. „Suntem înțelegători pentru decizia lor și vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră continuu. Standardele companiei vor continua să folosească abordările lor cuprinzătoare de analiză, planificarea și modelarea atentă a proiectelor în derulare, precum și principiile pe termen lung și luarea în considerare a intereselor partenerilor noștri pe piață”, a spus compania, potrivit TASS.

Rosneft subliniază că Schroeder și Warnig, datorită viziunii lor strategice, experienței practice și înțelegerii profunde a problemelor pieței internaționale, au adus o contribuție semnificativă la afacerile internaționale ale companiei.

„Rolul lor în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania a vizat îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, iar bunăstarea cetățenilor săi este de neprețuit”, se arată în comunicatul de presă.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder (din 1998 până în 2005) este președintele consiliului de administrație al Rosneft din 2017.

În plus, el prezidează comitetul de acționari al Nord Stream AG și consiliul de administrație al Nord Stream 2 AG.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care cere UE să impună sancțiuni lui Schroeder, menținând în același timp activitatea pentru marile companii rusești.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media