Fostul deputat PD Vladimir Andronachi rămâne în arest preventiv până la 1 aprilie

1 martie 2023, 10:33 Justiție 62
Vladimir Andronache.  Sursa: rise.md

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis prelungirea măsurii de arest preventiv cu încă 30 de zile pentru fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, cercetat penal în dosarul „Frauda Bancară”. Astfel, conform deciziei primei instanțe, ex-parlamentarul va rămâne după gratii până la 1 aprilie 2023.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, hotărârea a fost emisă marți, 28 februarie 2023. Andronachi este deținut la Penitenciarul nr. 13

PA menționează că în prezent partea apărării face cunoștință cu materialele cauzei penale ca urmare a finisării urmăririi penale în privința numitului și a unui alt învinuit.

Amintim că procurorii anticorupție au anunțat finalizarea urmăririi penale în privința lui Vladimir Andronachi precum și a unui complice la 25 ianuarie 2023.

Vladimir Andronachi era considerat unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Plahotniuc, acesta fiind responsabil de schemele din energie sau de la Metalferos. Iar în luna aprilie curent, Vladimir Andronachi a primat mandat de arest în lipsă pe un termen de 30 de zile în dosarul „Metalferos”. Tot pe acest dosar, la începutul lunii noiembrie, Plahotniuc a fost pus sub învinuire, fiind învinuit pe trei capete de acuzare.

La 2 noiembrie, Andronachi a fost reținut de autoritățile moldovenești la intrarea în Republica Moldova din partea Ucrainei. El a fost plasat pentru următoarele 30 de zile în arest la izolatorul CNA.

Fostul parlamentar a mai primit statut de învinuit și în dosarul denumit generic „Consulatul Moldovei la Odesa” la 14 noiembrie 2022. Potrivit PCCOCS, fostul parlamentar este învinuit de procurorii PCCOCS de faptul că a exercitat rolul de conducător în tentativa de deposedare a R. Moldova de bunul imobil amplasat în Odesa, Ucraina, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în care-și are sediul consulatul Republicii Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media