VIDEO/ Detalii de la PA privind ultimele percheziții de finanțarea ilegală a Partidului ȘOR: Peste 4,5 milioane de lei au fost ridicați

11 martie 2023, 09:48 Justiție 242
percheziții Partidul Șor 9 martie.  Sursa: procuratura.md

În urma perchezițiilor din 9 martie în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor, oamenii legii au depistat și ridicat în total peste 4,5 milioane de lei, informează Procuratura Anticorupție.

În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4.560.719 MDL.

Sumele totale după examinare:

- 3 269 500 lei;

- 64 490 euro;

- 500 dolari.

„În continuare va fi adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată”, precizează Procuratura Anticorupție.

Amintim că, la data de 9 martie 2023, Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au efectuat mai multe percheziții în dosarul de Finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Perchezițiile s-au desfășurat în automobilele așa numiților „curieri” ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor ilegali, către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de partid.

Mai multe știri despre dosarul finanțării ilegale a partidului ȘOR.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media