A fost limitată viteza trotinetelor prin oraș și greutatea persoanelor care să le conducă

19 august 2022, 10:02 Societate 138
trotinetă electrică.  Sursa: Replica Media

Numărul mare de trotinete și viteza de deplasare a acestora prin oraș, care pun în pericol pietonii și participanții la trafic, au forțat reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și agenții economici care dau în chirie acest tip de transport să caute soluții. Prin urmare, autoritățile au luat decizia să limiteze viteza de deplasare în zonele aglomerate din Chișinău, dar și să limiteze greutatea persoanelor care să le folosească.

Mai exact, s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel încât să nu depășească 10-15 km/h în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea a fost setată limita greutății persoanei care se va afla la ghidonul acestora, adică nu mai mult de 120 de kg.

Inspectoratul General al Poliției precizează că de la începutul acestui an au avut loc 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme.

Pentru diminuarea numărului acestor cazuri, poliția reamintește tuturor conducătorilor unui astfel de mijloc de transport să fie atenți la pietoni, să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă.

La fel, conducătorii de trotinete au interdicția de a circula pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media