MAEIE anunță consultări publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării R. Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la UE

21 iulie 2022, 14:17 Politică 74
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe ți Integrării Europene anunță consultări publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. Proiectul planului a fost discutat la ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană din 13 iulie 2022, fiind anunțată intenția de a-l adopta până la finele lunii iulie. Planul de acțiuni conține pașii principali, ce urmează să a fi realizați către vara anului 2023. Proiectul planului de acțiuni a fost elaborat în baza contribuțiilor autorităților naționale relevante.

Pe data de 23 iunie 2022 Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a Republicii Moldova și a decis să-i acorde statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

În acest context, Comisia Europeană a fost invitată să transmită Consiliului European un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul din 17 iunie 2022, ca parte a pachetului său periodic de extindere.

Se așteaptă că pachetul de extindere pentru anul 2023, care pentru prima dată va viza și țara noastră, va fi publicat în toamna anului 2023. Consiliul European va urma să hotărască asupra etapelor următoare odată ce vor fi îndeplinite pe deplin toate aceste condiții.

În vederea coordonării eforturilor autorităților naționale a fost elaborat un plan de acțiuni pentru implementarea a celor 9 condiții formulate de către Comisia Europeană, informează MAEIE.

Proiectul planului a fost discutat la ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană din 13 iulie 2022, fiind anunțată intenția de a-l adopta până la finele lunii iulie. Planul de acțiuni conține pașii principali, ce urmează să a fi realizați către vara anului 2023. Proiectul planului de acțiuni a fost elaborat în baza contribuțiilor autorităților naționale relevante.

În această ordine de idei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prezintă pentru consultare publică proiectul Planului de acțiuni și invită pe cei interesați să transmită eventualele propuneri argumentate la textul acestuia până la data de 25 iulie 2022, ora 12:00, la adresa electronică [email protected]. Propunerile înaintate vor fi transmise pentru examinare de către MAEIE în adresa autorităților publice relevante.

Pe data de 26 iulie 2022, ora 15:00, la sediul MAEIE (mun. Chișinău, str. 31 August 1989, 80 în sala de conferințe 101), se va desfășura o ședință de consultare publică a proiectului planului de acțiuni, cu participarea reprezentanților autorităților publice implicate în proces.

Pentru a avea acces la ședință rugăm doritorii să-și confirme participarea (numele, prenumele, organizația) până la 25 iulie 2022, ora 12:00, la adresa electronică [email protected].

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media