Rusia înființează o nouă formațiune militară pentru a sprijini forțele terestre implicate în războiul din Ucraina, susține Serviciul de Informații britanic

10 august 2022, 13:41 Rusia 247
Militari ruși.  Sursa: ukrinform.ua

Rusia înființează o nouă formațiune militară a forțelor terestre pentru a veni în sprijinul efectivelor deja implicate în campania sa militară în Ucraina, susține Serviciul de Informații britanic. Ar fi vorba despre Corpul 3 de Armată (3 AC), care are cartierul general în Mulino, regiunea Nijni Novgorod, unde se pot înrola bărbații cu vârsta de până la 50 de ani și doar cu studii medii, se arată în ultimul raport prezentat de Ministerul Apărării al Regatului Unit privind războiul din Ucraina.

„Pentru a sprijini operațiunea din Ucraina, Rusia a înființat aproape sigur o nouă formație majoră de forțe terestre, Corpul 3 de armată (3 AC), cu sediul din Mulino, în regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova”, se arată în raportul serviciilor de informații britanice.

Rusia intenţionează probabil să completeze Corpul 3 de armată în principal cu batalioane „voluntare” nou formate în toată ţara. Politicieni regionali ruşi au confirmat că potenţialilor noi recruţi li se vor oferi bonusuri rentabile în bani după ce vor pleca să lupte în Ucraina, conform Ukrinform

Recrutarea este deschisă bărbaților cu vârsta de până la 50 de ani și doar cu studii medii.

„Un corp de armată rusă este format de obicei din 15 - 20 de mii de soldați, dar probabil că va fi dificil pentru Rusia să aducă 3 AC la această capacitate, având în vedere nivelul limitat de entuziasm popular în privina voluntariatului. Efectul Corpului 3 este puțin probabil să fie decisiv pentru campanie.”, a adăugat ministerul britanic al apărării.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media