UPDATE/ Percheziții la domiciliul fostei angajate de la Pervîi Kanal, Marina Ovseannikova: „Dosarul penal a fost inițiat în urma protestului de lângă Kremlin”

10 august 2022, 10:25 Rusia 250
Marina Ovseanicova.  Sursa: captură video

UPDATE/ Perchezițiile desfășurate în dimineața zilei de astăzi au avut loc în legătură cu dosarul penal împotriva inițiat în urma unui protest împotriva războiului în apropiere de Kremlin, pe care l-a desfășurat în luna iulie. „La 6:00 dimineața, când eu încă dormeam, 10 angajați ai Comitetului de anchetă și ai poliției au intrat în casa mea. Au prezentat un mandat de percheziție. Mi-au speriat fiica mică. Acum sunt transportată la Comisia de anchetă”, a scris jurnalista pe Telegram.


Știrea inițială:

La domiciliul Marinei Ovsiannikova, jurnalista rusă care a fost demisă de la televiziunea de stat a Rusiei, Pervîi Kanal, după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, au loc percheziții, anunță avocatul acesteia Dmitrii Zahvatov, pe canalul său de Telegram. Potrivit apărătorului, în dimineața zilei de astăzi, 10 august, ofițerii „au refuzat să aștepte avocatul și au intrat în casă”.

Potrivit lui Dmitrii Zahvatov, împotriva jurnalistei a fost inițiat un dosar penal în temeiul unui articolu privind difuzarea „falsurilor” despre acțiunile armatei ruse.

După cum a scris avocatul, Ovsiannikova va fi dusă în clădirea principalului departament de investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei de la Moscova.


Amintim că, Marina Ovseannikova a intrat pe 14 martie cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

După aceea, conducerea postului TV a acuzat-o de „trădare”. Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul unui articol despre „discreditarea” armatei din cauza unui videoclip în care se solicita proteste în masă, dar nu a fost taxată cu nimic pentru acțiunea în sine la televizor.

După demiterea ei de pe Channel One, Ovsiannikova s-a angajat în calitate de reporteră independentă pentru ziarul german Die Welt, de unde a plecat la începutul lunii iulie.

Totodată, recent, Marina Ovsiannikova a fost arestată de poliția din Moscova, după un nou protest împotriva războiului din Ucraina. Aceasta a publicat, duminică, 17 iulie, pe canalul său de Telegram imagini cu memomentul în care este escortată de doi polițiști.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media