Șefului direcției investigații „SUD” a INI, reținut pentru 72 de ore: O casă în proces de construcție în Chișinău, 2 apartamente, 2 parcări și 2 mașini - obiecte ale investigațiilor

12 august 2022, 18:25 Justiție 117
Direcția investigații „Sud” a INI.  Sursa: procuratura.md

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 august, procurorii anticorupție, oficiul Sud în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, au descins cu 9 percheziții la șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Perchezițiile s-au desfășurat în biroul de serviciu, domiciliu, încăperi nelocative, automobil deținute de șeful Direcției investigații „Sud” al INI, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

Urmare a investigațiilor efectuate s-a constatat că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780.000 lei, mijloacele dobândite și declarate legal.

Bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt:

- o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a mun. Chișinău;

- 2 apartamente și 2 parcări subterane situate în mun. Chișinău;

- peste 50 de loturi agricole;

- 2 mijloace de transport.

La fel, în procesul urmăririi penale sunt investigate o serie de persoane juridice rezidente care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

Subsecvent, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate contracte de vânzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală.

În rezultatul acțiunilor de percheziție efectuate, funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 ore. În continuare, procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

„În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz, despre rezultatul cărora vom reveni cu informații suplimentare”, precizează PG.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media