LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 153. Marea Britanie a sancţionat noi persoane şi entităţi ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina / Erdogan se va întâlni cu Putin în august, la Soci

26 iulie 2022, 07:34 Ucraina 693
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea dea 153 - a zi de rezistență împotriva armatei ruse, care a invadat teritoriul ucrainean, la 24 februarie. La primele ore ale acestei dimineți, forțele ruse au lovit din nou orașul port Odesa, din sudul Ucrainei. Forțele ruse au lovit și orașele Nikolaev și Harkiv.

Totodată, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunțat cel mai recent bilanț al victimelor civile din războiul din Ucraina de până acum, care se ridică la 5.237 de morți, iar numărul celor răniți depășește 7.000.

Între timp, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a înlocuit un important comandant militar în estul Ucrainei în urma pierderilor teritoriale majore suferite în faţa Rusiei.

UPDATE 21:50. Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat desfășurarea exercițiilor militare „Vostok-2022” în perioada 30 septembrie - 5 septembrie și a declarat că va efectua o mobilizare ascunsă, scrie Hromadske.

Aceștia notează că în exercițiile militare vor fi implicate trupele Districtului Militar de Est, parte a forțelor aeriene și „contingentele militare ale altor state”

„În timpul acestora vor fi rezolvate chestiunile privind aplicarea grupărilor de trupe (forțe) în asigurarea securității militare în regiunea de Est”, se arată în mesaj.


UPDATE 21:15. Guvernul Marii Britanii a sancţionat noi persoane şi entităţi ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, a anunţat marţi Ministerul britanic de Externe, relatează News.ro citând CNN.

Printre persoanele sancţionate se numără Vitali Hotsenko şi Vladislav Kuznetsov, premierul impus de Rusia şi prim-vicepreşedintele aşa-numitelor republici populare Doneţk şi Lugansk, potrivit declaraţiei Ministerului britanic de Externe.

„Hotsenko şi Kuznetsov au fost trimişi să pună în aplicare politicile Rusiei în regiunea invadată, susţinând planurile lui Putin de a anexa ilegal mai mult din teritoriul Ucrainei şi de a folosi referendumuri false pentru a-şi legitima în mod fals ocupaţia”, se arată în declaraţie.

Ei au primit o interdicţie de călătorie şi le-au fost îngheţate activele.

Ministrul rus al Justiţiei, Konstantin Chuychenko, şi ministrul adjunct al Justiţiei, Oleg Sviridenko, au fost la rândul lor sancţionaţi, a anunţat MAE britanic.

De asemenea, au fost sancţionaţi și 29 de de guvernatori regionali ruşi.

„Guvernatorii au fost îndrumaţi de către Kremlin să transfere fonduri către aşa-numitele «Republici Populare Doneţk şi Lugansk», facilitând ocupaţia rusă în încercarea de a smulge teritoriu din Ucraina”, a precizat Ministerul de Externe de la Londra.


UPDATE 20:56. Un premiu care poartă numele lui Winston Churchill i-a fost acordat preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy.

„Democrația în Europa este acum sub amenințarea tiraniei, iar această amenințare este oprită de conducere și eroism. La fel ca Winston Churchill, președintele Zelensky arată că tirania nu trebuie să reușească, că oamenii trebuie să aibă dreptul de a-și alege propria cale și viața”, a spus șeful Societății Internaționale, Lawrence Heller, în cadrul ceremoniei de premiere.

A fost remarcat, de asemenea, rolul Marii Britanii și al primului ministru Boris Johnson în consolidarea capacității democrației de a se apăra și de a descuraja agresiunea.


UPDATE 20:05. Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a făcut apel la guvernul SUA să ofere un „lend-lease de gaz” pentru a asigura un sezon de încălzire stabil.

Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul Denis Șmigal.

„Pregătirea pentru cea mai grea iarnă din istoria noastră continuă, iar în această pregătire căutăm toate instrumentele posibile pentru a fi pregătiți pentru orice scenariu”, a spus premierul.UPDATE 19:16. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin pe 5 august, la Soci, în Rusia, a anunțat marți președinția turcă, conform Sofia News Agency.

Conform Reuters, Erdogan va face în 5 august o vizită de o zi în Rusia, la Soci, pe litoralul Mării Negre. Anunțul a fost făcut de preşedinţia de la Ankara, care nu a oferit alte detalii.


UPDATE 18:45. Consiliul UE a decis marți, 26 iulie, să prelungească cu șase luni, până la 31 ianuarie 2023, măsurile restrictive care vizează sectoare specifice ale economiei Federației Ruse, potrivit comunicatul oficial.

Aceste sancțiuni, introduse pentru prima dată în 2014 ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației din Ucraina, au fost extinse în mod semnificativ din februarie 2022, având în vedere agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

În prezent, acestea constau într-un spectru larg de măsuri sectoriale, inclusiv restricții privind finanțele, energia, tehnologia și bunurile cu dublă utilizare, industria, transportul și bunurile de lux.


UPDATE 18:00. Acordul privind reducerea consumului de gaze, la care au ajuns marţi statele membre ale Uniunii Europene, va asigura suficiente economii pentru o iarnă obişnuită, inclusiv dacă Rusia ar sista livrările de gaze chiar de luna aceasta, anticipează comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

„Calculele noastre iniţiale arată că, chiar dacă se utilizează integral toate excepţiile, vom realiza o reducere a cererii care ne va ajuta să trecem în siguranţă peste o iarnă medie”, a declarat oficialul european în cadrul unei conferinţe de presă, la reuniunea miniştrilor energiei din UE de la Bruxelles, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.


UPDATE 17:38. Parchetul a început să cerceteze consecințele atacului cu rachetă de dimineață asupra localității Zatoka din Odesa.

Cel puțin 155 de clădiri au fost avariate. Acest lucru este raportat de Parchetul Regional Odesa.

În Zatoka au fost distruse 5 clădiri de locuințe, care au luat și foc în urma impactului. Rachetele rusești au afectat, de asemenea, 15 centre de recreere, 60 de căsuțe de vară și aproximativ 80 de pavilioane comerciale.

Din primele informații, o persoană a fost rănită. Un bărbat de 46 de ani a suferit răni la nivelul feței, brațelor și picioarelor.UPDATE 16:50. Șeful administrației regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a raportat că nouă rachete au fost lansate în oraș în această dimineață.

Pe pagina sa de Facebook, el a postat un videoclip, care, potrivit lui, înfățișează explozia uneia dintre rachete.


UPDATE 16:24. Ministerul britanic al Apărării a declarat marţi că nu există „niciun indiciu” că o navă de război ucraineană şi un stoc de rachete antinavă s-ar fi aflat sâmbătă în docul din portul Odesa, unde Rusia a declarat anterior că a distrus astfel de ţinte „militare” cu rachete de înaltă precizie, relatează Reuters, citat de Digi24.ro.

„Rusia va continua să acorde prioritate eforturilor de a degrada şi distruge capabilităţile antinavă ale Ucrainei. Cu toate acestea, procesele de ţintire ale Rusiei sunt foarte probabil subminate în mod regulat de informaţii învechite, planificare proastă şi o abordare de sus în jos a operaţiunilor”, menţionează Ministerul Apărării britanic într-un buletin actualizat al situaţiei de pe frontul ucrainean.

Armata ucraineană a declarat că două rachete Kalibr, lansate de nave de război ruseşti, au lovit sâmbătă o staţie de pompare din portul Odesa, iar alte două au fost doborâte de forţele de apărare aeriană.

Atacul cu rachete de sâmbătă, la nici 24 de ore, după semnarea acordului între Rusia şi Ucraina, cu medierea Turciei şi ONU privind deblocarea exportului de cereale ucrainene ameninţa să pună în pericol aplicarea acestei înţelegeri şi a suscitat condamnarea comunităţii internaţionale.

După ce iniţial a negat că s-ar afla în spatele acestui atac, Moscova a revenit duminică, susţinând că loviturile sale au distrus o navă militară ucraineană şi rachete livrate de SUA în portul Odesa, vital pentru exportul de cereale ucrainene.


UPDATE 15:55. Centrul Comun de Coordonare (JCC) pentru exportul de cereale ucrainene, care va include reprezentanți ai Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU, va fi inaugurat miercuri, 27 iulie, la Istanbul, transmite Ministerul turc al Apărării.

După cum era de așteptat, centrul de la Istanbul se va asigura că navele care transportă cereale din Ucraina nu se abate de la coridorul stabilit, precum și inspectează încărcătura pe care o transportă.

Părțile au semnat săptămâna trecută un acord privind exportul de cereale din Ucraina. Aceasta presupune crearea în Turcia a SKC, care va funcționa sub auspiciile ONU. Încheierea acestui acord a stârnit speranțe că criza internațională a aprovizionării cu produse agricole, intensificată după invazia rusă a Ucrainei, ar putea fi depășită.

Cu toate acestea, atacul rusesc cu rachete asupra portului maritim Odessa, provocat chiar în prima zi după semnarea acordurilor de la Istanbul, a sporit temerile că planul convenit de a exporta cereale ucrainene prin Marea Neagră va fi dejucat.

Luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a comentat pentru prima dată bombardamentul portului Odesa, solicitând tuturor părților să respecte acordul.

„Ne așteptăm ca toată lumea să-și recunoască semnăturile și să acționeze în conformitate cu obligațiile care le revin și să se abțină de la acțiuni care contrazic formularea și spiritul acordului”, a spus el, vorbind la o televiziune turcă.


UPDATE 14:40. Marea Britanie a extins lista persoanelor supuse sancțiunilor ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. De această dată, lista a fost completată de 29 de guvernatori și de ministrul rus al Justiției Konstantin Chuichenko, precum și de adjunctul său Oleg Sviridenko, care, printre altele, este responsabil cu registrul „agenților străini” din minister.

Pe lista sancțiunilor se aflau, în special, liderii a trei regiuni de la granița cu Ucraina - Kursk, Bryansk și Voronezh. Guvernatorul Kurskului Roman Starovoit și guvernatorul Bryanskului Alexander Bogomaz raportează în mod regulat bombardamente din partea ucraineană (Bogomaz - în urmă cu doar câteva ore). Acum sunt guvernatori siberieni pe listă și chiar din Orientul Îndepărtat, precum și Urali și Yakutia (Buriația - nu).

Vitaliy Khotsenko, care a căzut sub sancțiuni, este noul șef al „guvernului DNR”, care a ocupat anterior funcția de director al departamentului de politică industrială regională și management de proiect al Ministerului rus al Industriei și Comerțului. Pe listă figurează și Vladislav Kuznetsov, „vicepreședintele guvernului LNR”, fost viceguvernator al regiunii Kurgan.

Pe lângă aceștia, lista de sancțiuni include doi nepoți ai miliardarului rus Alisher Usmanov, precum și jurnalistul britanic Graham William Philips, care a lucrat mult timp pentru canalele de televiziune rusești de propagandă, în primul rând RT.

Guvernul britanic explică sancțiunile împotriva guvernanților spunând că Kremlinul le-a instruit să transfere fonduri către așa-numitele „republici populare” Donețk și Luhansk, contribuind la ocupația rusă în încercarea de a lua teritoriul Ucrainei.

Ministrul Ciuicenko și adjunctul său, potrivit autorităților britanice, suprimă voința poporului, țintindu-i pe cei care se opun războiului.


UPDATE 14:00. La scurt timp, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că statele membre ale UE au ajuns la un acord asupra măsurilor de reducere a dependenței de gazul rusesc.

„Salut cu ardoare aprobarea de către Consiliu a regulamentului de reducere a cererii de gaze și de pregătire pentru iarnă. Este un pas decisiv pentru a face față amenințării unei întreruperi complete a gazului. Datorită deciziei de astăzi, Europa este acum pregătită să abordeze securitatea energetică, ca Uniune”, a scris oficiala.


UPDATE 13:55. Președinția Cehă a Consiliului Uniunii Europene a transmis într-un mesaj pe Twitter că statele membre ale UE au ajuns la un acord asupra planului de urgență privind reducerea consumului de gaze naturale propus de Comisia Europeană, care este menit să atenueze impactul unei eventuale sistări complete a furnizării de gaze rusești.

„Nu a fost o misiune imposibilă! Miniștrii au ajuns la un acord politic privind reducerea cererii de gaze înainte de iarna viitoare”, se arată în mesajul președinției Cehe la Consiliul UE, fără a se preciza și prevederile acordului.


UPDATE 13:31. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a arătat consecințele atacurilor de dimineață asupra satului stațiune Zatoka, la 60 km de Odesa.

„Dimineaţă. Un sat obișnuit din Zatoka. Oamenii se odihneau și trăiau. Pur și simplu trăiau. Fără baze, fără trupe. Doar că teroriștii din Federația Rusă au dorimt să împuște. Ei vor fi responsabili pentru tot. Toata lumea. Fiecare „eliberator” care ne distruge viețile”, a scris el.


UPDATE 12:21. Miniștrii energiei din UE se întrunesc de urgență în încercarea de a conveni asupra măsurilor de reducere a dependenței de gazul rusesc, potrivit BBC.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus statelor membre UE să-și reducă consumul de gaze cu 15% din august până în martie anul viitor. Miniștrii sunt așteptați să aprobe planul în ședința de astăzi.

Proiectul de acord prevede măsuri voluntare ale țărilor membre ale blocului pentru reducerea consumului de gaze.

Acordul este aproape de semnare, deși negociatorii din unele țări încearcă să treacă prin excepții sau să creeze lacune în acord pentru a evita reducerea convenită de 15%.

După cum a raportat Sky News, acest lucru ridică îngrijorarea că acordul final ar putea să nu fie atât de ambițios încât să atingă obiectivul declarat de economisire a 45 de miliarde de metri cubi de gaz. Potrivit calculelor, acest volum este necesar pentru ca Europa să poată supraviețui cu calm iernii mai reci decât de obicei prezisă de meteorologii, dacă Rusia oprește livrările de gaz către Europa.

Pe 25 iulie, presa rusă a informat că Gazprom intenționează să lase o altă turbină Siemens la stația de compresoare Portovaya (aceasta face parte din principala conductă de gaz Nord Stream din Rusia către Europa). Compania a explicat acest lucru prin necesitatea reparației turbinei.

Ministrul ceh al industriei Josef Sikela a declarat că Vladimir Putin personal este în spatele planurilor Gazprom de a reduce aprovizionarea cu gaze către Europa. „Nu știm cât de frig va fi iarna, dar știm sigur că Putin va continua să-și joace jocurile murdare, înșelându-ne și șantajându-ne cu aprovizionarea cu gaze. Pentru asta trebuie să ne pregătim gospodăriile și economiile”, a spus el.


UPDATE 11:20. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a postat pe Twitter un mesaj în care vorbește despre amenințările rusești la adresa livrărilor de gaze către Europa.

„Războiul cu gaze al lui Putin împotriva Europei este o continuare directă a războiului său din Ucraina. El va face rău oriunde va putea. El va folosi orice dependență a Europei de Rusia pentru a distruge viața obișnuită a fiecărei familii europene. Singura modalitate este să lovească puternic. și scăpați de orice dependență”, a scris ministrul.


UPDATE 10:23. Armata ucraineană anunță despre pierderile ruse din ziua invaziei și până în prezent:

personal - aproximativ 39.870 (+170);
tancuri - 1737 (+7);
Mașini blindate de luptă / APV - 9 3959 (+9);
sisteme de artilerie - 880 (+4);
RSZV / MLRS - 258 (+1);
sisteme de război antiaerian - 117 (+1);
aeronave - 222 (+0);
elicoptere - 189 (+1);
UAV nivel operațional-tactic - 722 (+3);
rachete de croazieră - 174 (+0);
nave de război / bărci - 15 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil - 2835 (+3);
echipamente speciale - 75 (+2).


UPDATE 09:40. Ministerul Regatului Unit al Apărării a lansat un scurt rezumat al informațiilor sale - de această dată concentrându-se pe o afirmație militară rusă conform căreia un atac recent asupra portului Odesa, la o zi după semnarea acordului de export de cereale la Istanbul, a fost rachete anti-navă Harpoon.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a lovit o navă de război ucraineană și un complex de rachete anti-navă, dar nu există date obiective privind exact ce ținte erau în locul în care au lovit rachetele rusești, reiese din raport.

Rusia percepe aproape sigur rachetele anti-navă ca pe o amenințare cheie care limitează eficacitatea flotei sale de la Marea Neagră, care a subminat în mod semnificativ planul general de invazie, deoarece Rusia nu poate încerca în mod realist să cuprindă Odesa prin asalt amfibie, spun autorii raportului.

Ei sugerează că Rusia va continua să acorde prioritate eforturilor de a slăbi și distruge capacitatea anti-navă a Ucrainei. Cu toate acestea, aceste eforturi sunt subminate de informațiile învechite de informații, planificarea și pregătirea slabă pentru operațiuni, potrivit informațiilor britanice.


UPDATE 09:24. Marți seara, armata rusă a lansat un atac cu rachete pe coasta de sud a Ucrainei, în regiunea Odesa, unde au lovit clădiri private, iar în regiunea Nikolaev - în infrastructura portuară, spune armata ucraineană. Autoritățile ucrainene revendică și un atac asupra Harkivului.

„O lovitură masivă de rachete a fost efectuată în sudul Ucrainei, inclusiv cu ajutorul aviației, către Marea Neagră”, citează Ukrayinska Pravda un comunicat al comandamentului din sud.

Potrivit declarației, există lovituri în clădirile private din satele de coastă „cu aprindere ulterioară”. Nu au existat victime.

„Infrastructura portuară a fost atacată în regiunea Nikolaev”, a mai spus armata ucraineană.

La rândul său, șeful administrației militare regionale din Nikolaev, Vitali Kim, a anunțat marți dimineață despre atacul asupra centrului regional în sine: „Dimineața, 26 iulie, a fost lansat un atac masiv cu rachete asupra Nikolaev. Potrivit informațiilor preliminare, un obiect de infrastructură critică a fost lovit ca urmare a muniției și a resturilor întreprinderii lor de transport cu motor. Preliminar fără victime”.

Între timp, șeful administrației militare regionale Harkiv, Oleg Sinegubov, susține că forțele ruse au vizat infrastructura civilă a districtului Sloboda din Harkiv.

„Ca urmare a bombardamentelor, acoperișul clădirii dealerii de mașini a luat foc”, a scris el pe canalul său Telegram, menționând, de asemenea, că nu au fost raportate victime.


UPDATE 08:53. Cel puțin 358 de copii au fost uciși și alți 690 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei rusești pe scară largă. Aceste date nu sunt definitive și se vor modifica, anunță Procuratura Generală ucraineană.

Copiii au fost cei mai afectați în regiunea Donețk - 363, regiunea Harkiv - 194, regiunea Kiev - 116, regiunea Cernihiv - 68, regiunea Lugansk - 61, regiunea Mykolaiv - 55, regiunea Herson - 54, regiunea Zaporizhia - 40.

Din cauza bombardamentelor forțelor armate ale Federației Ruse, 2188 de instituții de învățământ au fost avariate. Dintre acestea, 221 au fost complet distruse.UPDATE 08:47. Gazprom a anunțat că va reduce din nou livrările de gaz prin Nord Stream 1 cu 20% pentru „reparații”, reducând fluxul curent la jumătate.

Noua lovitură de aprovizionare vine în timp ce Europa se străduiește să stocheze gaz pentru iarnă.


UPDATE 08:24. Primele șase sisteme britanice de rachete antiaeriene Stormer HVM și sistemele de apărare aeriană Gepard furnizate de germani au sosit în Ucraina, potrivit oficialilor. Consilierul prezidențial Anton Herașcenko a postat pe Twitter un scurt videoclip cu sistemele de rachete.

„Sunt sigur că războinicii noștri le vor folosi foarte bine!”, a spus Herașcenko.


UPDATE 08:10. Franța este împotriva unei ţinte unice de reducere cu 15% a consumului de gaze în Europa, plan propus de Comisia Europeană, susțin oficiali din ministerul francez al energiei transmite Reuters.

Înaintea întâlnirii de marţi, de la Bruxelles, a miniştrilor energiei din Uniunea Europeană, reprezentanţii Parisului au susţinut că ţintele pentru fiecare ţară trebuie să ţină cont de capacitatea de export.


UPDATE 08:00. Trupele ruse încearcă să-și consolideze pozițiile în regiunile Zaporijiie și Herson pentru a se pregăti de o contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei, arată ultimele date ale Institutului pentru Studiul Războiului.

Analiștii au remarcat raportul OVA din Zaporojiie conform căruia ocupanții sapă tranșee și ascund echipamente militare în zone rezidențiale. Iar primarul din Energodar, Dmitri Orlov, a adăugat că trupele ruse continuă să folosească poziții defensive în jurul Zaporijiie pentru a bombarda așezările din regiunea Dnipropetrovsk.

Informațiile ucrainene au raportat că trupele ruse au restaurat parțial și uzina de beton din Melitopol pentru a consolida liniile de apărare și pozițiile de tragere și pentru a reconstrui aerodromul din oraș.

Informațiile au clarificat că încercările rușilor de a restabili aerodromul vor dura cel puțin 3-4 săptămâni și este puțin probabil să îi permită să fie pe deplin operațional.


UPDATE 07:22. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a înlocuit un important comandant militar în estul Ucrainei în urma pierderilor teritoriale majore suferite în faţa Rusiei, relatează dpa.

Într-un decret, Zelenskiy l-a demis pe Hryhoriy Halahan din funcţie şi l-a numit în locul său pe Viktor Horenko.

General maior Halahan, în vârstă de 44 de ani, a condus forţele de operaţiuni speciale în regiunile Doneţk şi Lugansk din august 2020.

UPDATE 07:20. Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunțat cel mai recent bilanț al victimelor civile din războiul din Ucraina de până acum, care se ridică la 5.237 de morți, iar numărul celor răniți depășește 7.000, potrivit Hotnews.


UPDATE 07:15. Totodată, ocupanții ruși au efectuat din nou un bombardament în apropiere de Harkiv. Potrivit primarului Igor Terekhov, atacul a avut loc lângă clădiri, care nu are legătură cu infrastructura militară. Momentan nu există informații despre răniți sau morți.

Și la Nikolaev dimineața au avut loc și explozii puternice. Primarul Oleksandr Sienkovych a cerut localnicilor să rămână în adăposturi.


UPDATE 07:10. Forțele ruse au lovit din nou orașul port Odesa, din sudul Ucrainei, la primele ore ale acestei dimineți, informează oficialii locali.

Șeful administrației militare a regiunii, Serhiy Bratchuk, a declarat că va publica mai multe detalii într-o postare Telegram. Atacul cu rachete asupra Odesei a fost făcut cu aeronave strategice, a spus el. Sâmbătă, la câteva ore după ce Moscova a semnat un acord cu Kievul pentru a permite monitorizarea exporturilor de cereale din porturile sudice ale Ucrainei, forțele ruse au atacat Odesa cu rachete de croazieră.

Zelenskiy a numit atacul un act de „barbarism”, menținând că Moscova nu poate fi de încredere în implementarea acordului.Transporturile de export ucrainean ar urma să aibă loc prin Odesa.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie și 25 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media