Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de pericol excepțional de incendii. Recomandările specialiștilor

5 august 2022, 13:05 Societate 56
Incendiu.  Sursa: Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 5 august, Cod Galben de pericol excepțional de incendii. Alerta este valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

„În intervalul 6 - 12 august se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natura”, se arată în nota informativă.

Astfel, este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

În condiții de umiditate redusă, vînt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere

SE RECOMANDĂ:

  • evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
  • restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media