Eurovision 2022: Zdob și Zdub și Frații Advahov vor merge cu „Trenulețul” la Torino

29 ianuarie 2022, 20:16 Muzică 1000
Captură video.  Sursa: Youtube/ADVAHOV

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov ne vor reprezenta țara la concursul Eurovision 2022, care se va desfășura în luna mai la Torino, Italia, cu melodia „Trenulețul”. Artiștii au ieșit învingători la etapa audițiilor Live organizate astăzi de Teleradio Moldova.

Urmăriți videoclipul mai jos:


În concurs au fost admise 29 de piese muzicale. LISTA pieselor poate fi accesată pe portalul www.eurovision.md.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia.

Republica Moldova participă la Erovision din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.

Concursul Muzical Eurovision 2022 va fi a 66-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Concursul se va desfășura în Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa „Zitti E Buoni” interpretată de trupa rock Måneskin.

41 de țări vor participa la ediția din 2022.

Trupa etno-rock Zdob și Zdub și Frații Advahov au lansat împreună melodia „Trenulețul”. Videoclipul piesei a fost filmat într-un vagon al trenului București-Chișinău, care, din coincidență, a revenit pe calea ferată pe 12 decembrie, la două zile după ce artiștii au scos „din cuptor” proaspăta creație muzicală.


Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media