Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc la data de 30 iunie 2023

30 iunie 2023, 07:57 Economie 117
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc se apreciază ușor față de dolarul american și euro

Astăzi, vineri, 30 iunie 2023, Banca Națională a Moldovei a publicat rata de schimb valutar pentru moneda națională. Potrivit datelor furnizate, leul moldovenesc (MDL) s-a apreciat ușor față de dolarul american (USD) și euro (EUR).

La ora actuală, un dolar american valorează 18,2774 MDL, în creștere cu 3 bani față de ziua precedentă. Această fluctuație este considerată nesemnificativă.

Cât despre euro, acesta are o valoare de 19,969 MDL în prezent. Comparativ cu ziua anterioară, euro s-a depreciat cu 2 bani.

În ceea ce privește alte valute majore precum hryvna ucraineană (UAH), leul moldovenesc nu a suferit modificări semnificative astfel încât rămâne la aceeași rată de schimb: 0,4949 MDL.

Moneda românească (RON) a avut o scădere minoră astfel încât acum valorează 4,0217 MDL în comparație cu ziua precedentă, când valora 4,0322 MDL.

Rubla rusă (RUB) se menține la același nivel de schimb: 0,2101 MDL.

Este important de menționat că aceste rate de schimb valutar sunt publicate în fiecare zi și pot suferi modificări în funcție de evoluțiile pieței financiare internaționale.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media