Rata de schimb valutar: Leul moldovenesc înregistrează creșteri față de dolar și euro

21 iunie 2023, 07:54 Economie 113
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a crescut semnificativ față de dolarul american și euro, conform datelor publicate astăzi, miercuri, 21 iunie 2023, de către Banca Națională a Moldovei.

Leul moldovenesc a înregistrat o creștere semnificativă față de dolarul american și euro. Astfel, un dolar american valorează astăzi 17.9696 lei moldovenești (MDL), ceea ce reprezintă o creștere cu +4 bani (+0.04 MDL) comparativ cu ziua precedentă.

De asemenea, un euro valorează astăzi 19.638 lei moldovenești (MDL), ceea ce reprezintă o creștere cu +6 bani (+0.06 MDL) comparativ cu ziua precedentă.

Cursurile pentru alte valute majore nu au suferit modificari semnificative in ultima zi: moneda ucraineană (UAH) este cotată la 0.4866 lei moldovenești (MDL), fără nicio diferența fața de ziua anterioara; leul romanesc (RON) este cotat la 3.9569 lei moldovenești (MDL), înregistrând o creștere insignifianta cu +1 ban (+0.01 MDL); rubla rusească (RUB) este cotată la 0.2136 lei moldovenești (MDL), fără nicio diferența fața de ziua anterioara.

În general, aceste fluctuații ale ratei de schimb valutar sunt normale și reflectă evoluțiile economice din țară și din lume. Banca Națională a Moldovei continuă să monitorizeze cu atenție situația economică și să ia măsuri adecvate pentru a menține stabilitatea financiară în Republica Moldova.

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media