Peste 14 mii de solicitări la Urgenţă timp de o săptămână. Afecțiunile cardiovasculare și respiratorii, printre cele mai frecvente în rândul pacienților

27 septembrie 2022, 11:26 Sănătate 114
ambulanță, 112.  Sursa: Replica Media

Peste 14 mii de persoane au solicitat intervenția ambulanței, în perioada19-25 septembrie, iar după acordarea primului ajutor medical, la etapa de prespital sunt înregistrați 5.565 pacienți, dintre care 4.285 maturi și 1.280 copii au fost transportați la spital.

Din numărul total de 14.059 solicitări înregistrate în această perioadă la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, 3.306 au fost pe motivul urgențelor cardiovasculare, urmate de 1.979 cazuri cu urgențe respiratorii, 1.887 patologii neurologice și 1.359 urgențe traumatologice.

Echipele de asistență medicală urgentă au deservit prompt următorul spectru de solicitări: 199 la pacienții cu accidente vasculare cerebrale, 152 la persoane cu boli infecțioase; 41 la persoane cu intoxicații; 40 la pacienții cu infarct miocardic și 27 la persoane cu combustii.

Intervenția ambulanței a mai fost solicitată în cazul a 70 de accidente rutiere produse pe teritoriul țării, în urma cărora au avut de suferit 87 persoane, dintre care 13 copii. După acordarea asistenței medicale de urgență, 76 pacienți au fost transportați la spital.

De ajutorul medical prespitalicesc au mai beneficiat 12 persoane cu intoxicații medicamentoase și șase pacienți, care au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic de la înțepăturile de albini. Totodată, în perioada de referință au fost raportate patru intoxicații cu ciuperci și patru cu monoxid de carbon.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media