Meta, proprietarul Facebook, anunță că va reduce cu 13% din forța de muncă

9 noiembrie 2022, 14:40 IT 189
Facebook a anunțat noul nume al companiei.  Sursa: bbc.com

Meta, proprietarul care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat că își va reduce 13% din forța de muncă. În total, 11.000 de angajați urmează să fie disponibilizați din numărul său global de 87.000 de angajați, scrie BBC.

Într-o declarație, directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a spus că reducerile au fost „unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-a făcut în istoria Meta”.

Știrea vine după ce au fost anunțate concedieri majore și de la Twitter, care și-a redus aproximativ jumătate din personal, și alte firme de tehnologie.

„Știu că acest lucru este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați”, a scris el în declarație.

Zuckerberg a dat vina pe așteptări masive pe termen lung pentru creșterea bazei pe creșterea veniturilor companiilor în timpul pandemiei.

„Mulți oameni au prezis că aceasta va fi o accelerare permanentă”, a scris el, „și eu am făcut-o, așa că am luat decizia de a ne crește semnificativ investițiile”.

În schimb, el a spus că „declinul macroeconomic” și „concurența sporită” au făcut veniturile să fie mai mici decât se așteaptă.

„Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus el.

Zuckerberg a spus că compania se va concentra pe domenii de creștere prioritare, cum ar fi inteligența artificială, publicitatea și „viziunea noastră pe termen lung pentru metavers”.

Meta va reduce, de asemenea, costurile în alte părți - inclusiv reducerea cheltuielilor sale pentru clădiri și birouri și creșterea gradului de partajare a biroului.

Angajații Meta afectați vor primi un e-mail în curând, a spus el, și vor avea ocazia să pună întrebări.

Acţiunile Meta au scăzut cu 73% în acest an, la cel mai redus nivel atins de la începutul anului 2016, iar gigantul reţelelor sociale a înregistrat în 2022 cea mai slabă performanţă în cadrul indicelui S&P 500, scrie G4Media.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media