ULTIMA ORĂ! Percheziții la sediul central al PSRM în dosarul de finanțare ilegală

11 noiembrie 2022, 10:54 Justiție 207
News Alert.  Sursa: Replica Media

Procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a formațiunii.

„Procuratura Anticorupție confirmă desfășurarea perchezițiilor la sediul PSRM în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului”, ne-au comunicat reprezentanții organului de urmărire penală.

De menționat că consultanta principală a Direcţiei relaţii cu mass-media din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, Augustina Badica, a anunțat că deputații BCS în scurt timp vor susține un briefing de presă, fără a menționat subiectul evenimentului.


Amintim că la 2 iunie curent, procurorii Anticorupție au descins la sediul central al Partidului Socialiștilor (PSRM) de pe strada Columna din capitală, acțiuni procesuale de ridicare a documentelor în contextul investigațiilor pe dosarul „Kuliok”.

Dosarul „Kuliok” a fost deschis în baza unor înregistrări apărute în spațiul public în vara anului 2019 în care se vede cum oligarhul fugar Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă neagră cu calendar președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

Totodată, în luna august curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul contabilei Partidului Socialiștilor. În urma descinderilor, oamenii legii au depistat şi ridicat telefonul mobil al acesteia, în care au fost găsite conversaţii cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin serviciile de mesagerie online, privind circumstanțele finanțării PSRM.

Potrivit procurorilor, contabila de partid este învinuită de complicitate, împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane, la acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media