SUA: Cel puţin 15 persoane, inclusiv trei minori, rănite într-un atac armat în noaptea de Halloween pe o stradă din Chicago

1 noiembrie 2022, 20:59 SUA 162
Atac de Halloween la Chicago.  Sursa: Scott Olson/Getty Images/CTV News

Cel puţin cinsprezece persoane au fost rănite într-un atac armat în noaptea de Halloween, pe o stradă din orașul american Chicago, a anunţat poliţia locală, relatează postul de televiziune CTV News. Un oficial al poliției din Chicago a declarat că printre victime sunt și trei minori.

Inspectorul şef al poliţiei din Chicago, David Brown, a declarat că cele trei victime minore sunt un copil de trei ani, un copil de 11 ani şi un copil de 13 ani. Ceilalţi răniţi în atacul armat de luni seara sunt adulţi cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 50 de ani.

Poliţiştii au precizat că o femeie care fugea de la locul atacului a fost lovită de un vehicul în trafic şi a fost internată în spital, dar viața ei nu este în pericol.

Departamentul de Pompieri din Chicago a menţionat că a trimis cel puţin 10 ambulanţe la faţa locului, în cartierul Garfield Park din Chicago. Brown a mai spus că starea victimelor variază de la răni care nu pun viaţa în pericol până la stare critică.

Nu au fost înregistrate imediat decese.

„Știm că este vorba despre un atac din mașină. Știm că a durat doar câteva secunde”, a spus Brown.

Poliția a spus că, potrivit anchetei preliminare, un grup de persoane se afla la colțul intersecției, când „doi inși neidentificați care se deplasau într-un SUV întunecat au început să tragă”.

Brown a spus că nu se cunoaște motivul atacului, niciun infractor nu a fost identificat. Oficialul a mai afirmat că atacul a avut loc în jurul orei locale 21:30. Atacul a fost surprins de o cameră de supraveghere a poliţiei, pe care anchetatorii o examinează. Informaţiile preliminare arată că în videoclip au fost văzuţi cel puţin doi atacatori, trăgând fără discernământ în mulţime.


„Oamenii se îmbracă într-un costum pentru a se bucura de seară şi apoi un clovn merge şi descarcă arma, producând multe vătămări corporale acestor familii”, a spus el pentru WGN-TV.

Anchetatorii încearcă să stabilească motivul atacului şi să obţină o descriere a maşinii şi a celor responsabili, a spus Brown. Nicio persoană nu a fost arestată.

Brown a adăugat că nu au existat conflicte la colţul străzii luni seară şi a spus că erau mai multe grupuri mari la colţul străzii, care este un loc popular de adunare în cartier.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media