UPDATE 22:01. Vladimir Zelenskiy a publicat imagini cu foștii lideri ai apărării de la Azovstal cu soțiile și copiii săi.
Militarii se află în Turcia sub protecția personală a lui Recep Tayyip Erdogan și vor putea ajunge în Ucraina doar după sfârșitul ostilităților.
UPDATE 21:54. Autoritățile ruse l-au înlăturat pe comandantul Districtului Militar de Vest (ADM) al țării, potrivit înregistrărilor de la Registrul Unificat de Stat al țării publicate luni.
Registrul de stat unificat, care funcționează ca un registru guvernamental de stat al tuturor drepturilor legale înregistrate, l-a enumerat pe generalul colonel Roman Berdnikov ca noul comandant al districtului militar de vest al Rusiei. Anunțul vine în momentul în care forțele ruse s-au retras din multe părți din estul Ucrainei.
ADM, cu sediul în partea de vest a Rusiei, este unul dintre cele cinci districte militare din armata țării. A jucat un rol important în invazia Ucrainei de către Rusia.
Berdnikov îl înlocuiește pe generalul colonel Alexander Juravliov, care a fost și comandant în regiunea Ucrainei Harkiv, unde forțele ruse au suferit pierderi grele în ultimele săptămâni. Numirea lui Bednikov vine în urma retragerii forțelor ruse din orașul strategic de est Liman, în regiunea de est Donețk.
UPDATE 21:01. Duma de Stat de la Moscova a votat unanim anexarea la Rusia a celor regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Luhansk și Donețk.
UPDATE 20:22. Șeful administrației regionale Harkiv, Oleg Sinegubov, a declarat că armata rusă a atacat un spital din districtul Kupiansky.
„Din păcate, un medic anestezist a murit, o asistentă a fost rănită. Informațiile despre victime sunt încă în curs de actualizare”, a scris Sinegubov pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, clădirea spitalului este aproape complet distrusă.
La fața locului se află salvatorii și oamenii legii.
UPDATE 19:00. Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a spus că armata rusă l-a eliberat pe directorul centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov.
Grossi a postat pe Twitter că „a primit confirmarea că domnul Murașov s-a întors la familia sa în siguranță”.
Armata rusă l-a reținut pe Murashov pe 30 septembrie pe drumul de la ZNPP la Energodar. S-a raportat că mașina i-a fost oprită și directorul stației a fost dus legat la ochi într-o direcție necunoscută.
Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a discutat duminică despre detenția lui Murașov cu liderul francez Emmanuel Macron.
UPDATE 18:39. Uniunea Europeană a convocat într-o manieră „coordonată” ambasadorii ruși în statele membre UE, în urma deciziei președintelui rus Vladimir Putin de săptămâna trecută de a anexa regiunile ucrainene, a declarat luni pentru CNN un purtător de cuvânt al UE.
„Ca răspuns la ultimele măsuri ale Rusiei care a escaladat și mai mult agresiunea împotriva Ucrainei – cu referendumuri false și anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene – UE a convocat în mod coordonat ambasadorii ruși în statele membre UE și la instituțiile UE”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.
Stano a spus că mișcarea urmărește „să transmită condamnarea fermă a acestor acțiuni” și să ceară „oprirea imediată a pașilor care subminează integritatea teritorială a Ucrainei și încalcă Carta ONU și dreptul internațional”.
Convocarea a început vineri, săptămâna trecută, potrivit lui Stano. Ambasadorul Rusiei la UE a fost convocat la Bruxelles luni după-amiază, a adăugat el.
UPDATE 17:43. Uniunea Europeană a semnat un pachet de asistență financiară pentru Ucraina în valoare de cinci miliarde de euro (4,88 miliarde de dolari), a declarat luni comisarul UE pentru comerț, Valdis Dombrovskis.
„Memorandumul de înțelegere privind acordarea de 5 miliarde de euro în asistență macrofinanciară Ucrainei a fost semnat de UE”, a declarat premierul ucrainean Denis Șmigal pe Twitter, adăugând că este „recunoscător” președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și Dombrovskis „pentru o astfel de decizie”.
Șmigal a adăugat că acesta este un alt gest al UE hotărât „să sprijine Ucraina în câștigarea acestui război, reconstruirea și urmărirea unui viitor european”.
Dombrovskis a spus, într-un mesaj pe Twitter că este „încântat să semneze un al doilea memorandum de înțelegere cu Ucraina de când Rusia și-a început războiul brutal”.
UPDATE 17:15. Forțele armate ale Ucrainei continuă o contraofensivă de succes în regiunile de sud și de est ale Ucrainei.
Luni, trupele ucrainene au preluat controlul asupra satului Torskoye din regiunea Doneţk şi a satului Myrolyubovka din regiunea Herson. Capturarea lui Torsky este de o mare importanță strategică, deoarece această așezare este situată la 22 de kilometri de Kremennaya, un important nod de transport din regiunea Luhansk, unde trupele ruse țin încă linia.
Luni, Forțele Armate ale Ucrainei au raportat și doborârea unui avion rusesc de atac Su-25 în regiunea Herson.
UPDATE 16:50. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a mulțumit Canadei pentru că a sprijinit cererea Ucrainei de a se alătura NATO într-un apel cu omologul său, Mélanie Joly.
„Într-un apel cu Mélanie Joly, am mulțumit Canadei pentru că a sprijinit candidatura Ucrainei de a adera la NATO și am discutat despre pașii suplimentari pe această cale. Mélanie a afirmat disponibilitatea Canadei de a consolida sprijinul pentru deminare pentru Ucraina. Am discutat, de asemenea, alte probleme legate de securitate de interes comun”, a scris Kuleba.
UPDATE 16:40. Jurnalista rusă Marina Ovseannikova, care s-a opus războiului din Ucraina, fost trecută de Ministerul Afacerilor Interne a Rusiei pe o listă cu persoane urmărite, scrie RIA Novosti. Aceasta este acuzată de „diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință despre forțele armate ale Federației Ruse”.
UPDATE 15:27. Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să „conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni” împotriva Rusiei, după anexarea de către aceasta a patru regiuni ucrainene, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP, potrivit Agerpres.
În timpul unei discuţii la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şeful statului francez a condamnat din nou în mod ferm anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze.
El a reafirmat hotărârea Franţei de a ajuta Ucraina să-şi recâştige deplina suveranitate şi integritate teritorială, şi să conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni.
Ucraina a condamnat sâmbătă „detenţia ilegală” a directorului general al centralei nucleare Zaporojie, Igor Muraşov, arestat vineri de Rusia, care controlează situl, în baza unui motiv încă necunoscut.
Emmanuel Macron a condamnat la rândul său această arestare şi, împreună cu Zelenski, „a subliniat urgenţa pe termen scurt de a permite rotaţia personalului ucrainean ce asigură funcţionarea şi siguranţa instalaţiilor” de la centrală.
UPDATE 14:45. Fostul șef al CIA, David Petraeus, a sugerat care ar putea fi răspunsul Statelor Unite și al aliaților NATO dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina.
Acesta a subliniat că răspunsul ar trebui să fie convențional, adică fără utilizarea armelor nucleare. Petraeus a sugerat că NATO va „distruge toate forțele ruse pe care le putem vedea și recunoaște pe câmpul de luptă” în Ucraina, în special în Crimeea anexată. Ținta vor fi și navele rusești în Marea Neagră, scrie ABC News.
„Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin desfășurarea unui efort NATO, un efort colectiv, care ar elimina toate forțele convenționale rusești pe care le putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și, de asemenea, în Crimeea, precum și toate navele din Marea Neagră”, a spu Psetraeus.
În timpul anunțului mobilizării din Rusia din 21 septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că rușii ar fi fost cei care ar fi amenințați cu arme nucleare.
„Cei care efectuează șantaj nuclear împotriva Federației Ruse ar trebui să-și amintească că vânturile se pot întoarce în direcția lor”, a spus Putin.
Președintele rus amenință că, în cazul unei amenințări la adresa integrității teritoriale, Federația Rusă este pregătită să „folosească toate mijloacele disponibile.
UPDATE 13:20. Kremlinul se va consulta cu locuitorii din Herson și Zaporiojie cu privire la modul de definire a granițelor.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că se va consulta cu rezidenții care locuiesc în regiunile ucrainene Herson și Zaporojie - cu privire la modul în care ar trebui definite granițele lor.
„Vom continua să ne consultăm cu oamenii care locuiesc în aceste zone”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
O „ceremonie” grandioasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie, a avut loc la 30 septembrie, după ce separatiştii proruşi din aceste zone au organizat aşa-zise referendumuri, sfidând comunitatea internațională.
Președintele rus, Vladimir Putin, și-a început discursul la ora 15:15, cu întârziere. Liderul de la Mocova a ținut un discurs profund anti-Vest, a enumerat toate păcatele Occidentului - de la comerțul cu sclavi la comerțul cu opiu. În opinia liderului rus, Rusia din secolul XX a condus războiul anticolonial mondial.
Totodată, a îndemnat Kievul să înceteze imediat ostilitățile și să vină la masa de negocieri.
UPDATE 12:48. Forţele ruse au lansat luni dimineaţă circa zece rachete sol-aer S-300 asupra oraşului Zaporojie, distrugând obiective de infrastructură civilă, între care un centru de reabilitare pentru copii cu nevoi speciale, a anunţat şeful administraţiei militare ucrainene al regiunii Oleksandr Staruh pe contul său Telegram, potrivit Unian.
„Există riscul unor noi atacuri. Aveţi grijă de voi!”, a spus el, adresându-se localnicilor.În aceeaşi postare, responsabilul ucrainean adaugă că, în afară de oraşul Zaporojie, au fost vizate alte două localităţi din apropiere.
Anatoli Kurtev, primarul interimar al oraşului, a declarat că în urma noului atac asupra Zaporojie există victime, dar fără să ofere detalii.
UPDATE 12:00. Vladimir Zelenskiy a afirmat, într-un nou discurs, că este convins că Ucraina „va implementa proiectul” de aderare la NATO, el vorbind şi despre declaraţia comună a liderilor a nouă state.
„Astăzi avem o declaraţie comună puternică a liderilor din nouă state NATO, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România şi Slovacia. Ei au condamnat acţiunile Rusiei şi, cel mai important, au susţinut aspiraţia noastră de a deveni membru cu drepturi depline NATO. Mergem spre această direcţie. Sunt sigur că vom implementa acest proiect”, a afirmat Zelenskiy în discursul de duminică seară.
UPDATE 11:15. Pierderile Rusiei, în ultima zi, potrivit estimărilor forțelor ucrainene:
- 60.430 soldați;
- 2.380 tancuri;
- 4.991 blindate de luptă;
- 1.405 sisteme de artilerie;
- 338 sisteme multiple de rachete;
- 176 sisteme antiaeriene;
- 265 avioane;
- 226 elicoptere;
- 1.026 drone;
- 15 ambarcațiuni;
- 246 de rachete de croazieră interceptate.
UPDATE 10:30. Forțele ucrainene au eliberat duminică satul Torske, lângă Liman, în regiunea Donețk.
Serghei Cerevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat la televiziunea națională că forțele ucrainene lovesc „cu foc” unități militare ruse din orașul Kreminna din Luhansk.
„Pentru ei (ocupatorii ruși), acum este foarte important să păstrăm Kreminna. După depășirea Kreminnei, Forțele Armate ale Ucrainei vor merge la Svatovo, Rubijne, iar mai departe vor putea elibera regiunea Lugansk”, a spus Cerevati, adăugând că ar putea, de asemenea, să recupereze Severodonețk și Lisiceansk, dacă vor recâștiga controlul Kreminnei.
Zelenskiy salută cele mai recente câștiguri ale Ucrainei, care vin după ce orașul cheie Liman din Donețk a fost eliberat de forțele ucrainene în weekend. Cu toate acestea, președintele ucrainean președintele ucrainean a declarat duminică că succesele militare ale Ucrainei nu s-au limitat la Liman.
În discursul său de noapte către națiune, Zelenskiy a spus că o parte substanțială din rapoartele de război pe care le primește sunt ocupate de o listă tot mai mare de așezări ucrainene recent eliberate.
UPDATE 09:50. Președinții a nouă țări NATO din Europa Centrală și de Est au emis duminică o declarație comună în care susțin cererea Ucrainei de aderare la alianța de apărare, deoarece au cerut un ajutor militar sporit pentru Kiev.
Președinții Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Poloniei, Slovaciei și României și-au exprimat sprijinul ferm pentru „decizia Summit-ului NATO de la București din 2008 privind viitoarea apartenență a Ucrainei la Alianță”.
„Susținem Ucraina în apărarea sa împotriva invaziei Rusiei, cerem Rusiei să se retragă imediat din toate teritoriile ocupate și încurajăm toți aliații să-și mărească în mod substanțial ajutorul militar pentru Ucraina”, se adaugă în declarație.
În declarație este menționat că liderii acestor țări – care reprezintă aproape o treime din membrii NATO – „au vizitat Kievul în timpul războiului și au fost martori cu ochii lor la efectele agresiunii ruse”.
„Reiterăm sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată încercările Rusiei de a anexa vreun teritoriu ucrainean”, se arată în comunicat.
Declarația a cerut, de asemenea, „toți cei care comit crime de agresiune” să fie aduși în fața justiției.
O decizie cu privire la cererea Ucrainei de aderare accelerată la NATO trebuie să fie aprobată de toți cei 30 de membri ai alianței, a declarat duminică Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.
Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a anunțat vineri că Ucraina depune candidatura „în cadrul unei proceduri accelerate” pentru a deveni membru NATO.
UPDATE 09:30. Ocupanții ruși au bombardat din nou Zaporijie, a transmis Anatoly Kurtev, secretar al Consiliului orașului Zaporojie.
„Preliminar, ca urmare a bombardamentelor inamice, infrastructura orașului a fost distrusă. Din păcate, există victime. Toate serviciile relevante funcționează”, a anunțat el.
De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în februarie a acestui an, invadatorii ruși au capturat o mare parte a regiunii Zaporojie.
Cele mai mari orașe din regiune - Berdyansk, Melitopol, Tokmak, Energodar (unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa - Zaporojie) au intrat sub ocupație.
Centrul regional se află însă sub controlul Ucrainei.
UPDATE 08:51. Recunoașterea neobișnuit de rapidă de către președintele rus Vladimir Putin a problemelor legate de mobilizarea parțială a Rusiei evidențiază amploarea probabilă a disfuncției cu proiectul, spune Ministerul Apărării din Marea Britanie.
În ultimul său raport, Ministerul Apărării spune că oficialii au selectat persoane neeligibile și se vor lupta să-i instruiască pe noii recruți.
UPDATE 08:37. Aproximativ jumătate dintre locuitorii mobilizați ai teritoriului Habarovsk au fost chemați din greșeală, a spus guvernatorul Mihail Degtyarev, transmite BBC. Discursul politicianului a fost publicat pe canalul său Telegram.
Guvernatorul Habarovsk susține că acum toți cei mobilizați din greșeală s-au întors acasă, iar comisarul militar al regiunii, Iuri Laiko, a fost demis din funcție.
Degtyarev nu este primul guvernator care a raportat despre eliminarea „greșelilor”, pe care Vladimir Putin le-a anunțat pe 21 septembrie și a numit „parțial”, dar nimeni nu a raportat încă aproximativ 50% dintre cei care s-au întors acasă.
„În 10 zile, câteva mii dintre compatrioții noștri au primit citații și au ajuns la birourile militare de înregistrare și înrolare - iar aproximativ jumătate dintre ei ne-am întors acasă, deoarece nu îndeplinesc criteriile de selecție pentru intrarea în serviciul militar conform contractului”, a spus Degtyarev. Toate faptele de exces trebuie oprite. Mai mult, comisarul militar al teritoriului Habarovsk Iuri Sergheevici Laiko a fost revocat astăzi din postul său. Acest lucru nu va afecta îndeplinirea sarcinilor pe care președintele ni le-a stabilit”.
Aproximativ 300 de locuitori ai Iakutiei, mobilizați din greșeală, s-au întors și ei în republică, a declarat luni Nikolai Bugaev, șeful camerei publice regionale a Iakutiei.
UPDATE 07:52. Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) și-a dedicat ultima analiză modului în care spațiul informațional rusesc s-a schimbat după înfrângerile din regiunea Harkiv și Liman, precum și din cauza mobilizării care a început. Analiștii americani afirmă că publicul rus a început să audă mult mai multe critici la adresa generalilor.
Mobilizarea parțială anunțată de Kremlin a făcut ca publicul larg să simtă consecințele înfrângerilor din regiunea Harkiv și apoi din Liman, iar încercările Kremlinului de a prezenta războiul ca pe ceva limitat și în general de succes au fost spulberate, scrie ISW.
Analiştii consideră că înfrângerea de la Liman a generat şi mai multă confuzie şi critică în mass-media rusă decât ieşirea de primăvară din nordul Ucrainei şi chiar înfrângerea din regiunea Harkiv, tocmai pentru că s-a suprapus mobilizării.
ISW observă, de asemenea, că conducerea militară a început să critice deschis și tare bloggerii militari „patriotici” recunoscuți la talk-show-uri de televiziune și că Ramzan Kadîrov și Evghenii Prigojin au făcut declarații dure.
În același timp, Putin, își amintește ISW, încearcă să controleze spațiul informațional într-o măsură mai mare și să-l suprime într-o măsură mai mică, el nu are o asemenea mașină de suprimare și cenzură, care era în Uniunea Sovietică, și prin urmare „dezordinea” în spațiul informațional poate fi mai periculoasă pentru el decât pentru guvernul sovietic.
Potrivit ISW, Putin se bazează în mare măsură pe bloggerii militari - are nevoie de ei atât pentru a-și promova poziția în fața maselor, cât și de dragul informațiilor nedistorsionate despre starea lucrurilor de pe fronturi.
„Timpul va spune cât de mult va tolera Putin (critica) și ce se va întâmpla când și dacă va încerca să-i tacă pe bloggerii militari cu criticile lor – criticând tot mai mult propriile decizii”, conchide ISW.
UPDATE 07:31. Armata ucraineană a eliberat cu o zi înainte satul Torske, care se află întrel Liman, recent eliberat, din regiunea Donețk și orașul ocupat Kreminna din regiunea Luhansk.
Forțele armate au raportat că unii dintre ocupanții înconjurați în zona Liman au fost distruși fizic sau luați prizonieri, în timp ce o altă parte a reușit să iasă din încercuire și încearcă acum să se apere în Kreminnaya.
În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să-i lovească cu artilerie și să-i împiedice să-și construiască o apărare.
UPDATE 07:25. Comandamentul operațional „Sud” al armatei ucrainene într-un raport pentru 2 octombrie nu a precizat despre eliberarea așezărilor din nordul regiunii Herson, informații care au apărut în cursul zilei.
Duminică, diverse surse de ambele părți, atât rusești, cât și pro-ruse la început, au raportat că unități ucrainene au ocupat satul Zolotaia Balka de pe malul Niprului și două așezări la vest de acesta și se deplasau mai spre sud de-a lungul coasta.
Comandamentul operațional „Sud” nu a confirmat sau infirmat aceste informații, dar le cere concetăţenilor să nu răspândească „chiar ştiri pozitive”.
„Scurgerea prematură de informații poate costa atât viața soldaților-eliberatori, cât și a civililor din acele așezări în care este în desfășurare operațiunea militară”, se arată în raport.
UPDATE 07:17. Pe 2 octombrie a fost lansată în Turcia corveta ucraineană „Hetman Mazepa”, care va fi prima navă din această clasă pentru Marina Ucraineană.
În 2020, Ucraina și Turcia au semnat un acord privind construirea a două corvete pentru Ucraina. Construcția „Hetman Mazepa” a început în 2021. Această corvetă era de așteptat să devină parte a Marinei în 2024, când va fi finalizată în Ucraina. Nu se știe încă ce arme urmează să fie instalate pe navă.
La ceremonia de lansare a participat soția președintelui Ucrainei, Elena Zelenskaya.
UPDATE 07:00. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat că succesele armatei ucrainene nu se limitează la capturarea Limanului.
„Istoria eliberării Limanului în regiunea Donețk a devenit acum cea mai populară în mass-media”, a spus Zelenskiy în discursul său de duminică seara. „Dar succesul soldaților noștri nu se limitează la Liman”.
Zelenskiy a mai spus că atunci când armata ucraineană arborează steaguri de stat în teritoriile eliberate, nimeni nu-și amintește de „referendumurile” pe care Rusia le-a ținut acolo.
„În fiecare zi, de cel puțin două ori – dimineața și seara – primesc rapoarte de la armata noastră. Săptămâna aceasta, lista așezărilor eliberate de inamic în cadrul operațiunii noastre de apărare ocupă cea mai mare parte în rapoarte. Știți , aceasta este o tendință”, a spus el.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie și 2 octombrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
