Maia Sandu convoacă joi Consiliul Superior de Securitate pentru a discuta criza energetică

23 noiembrie 2022, 21:54 Politică 140
Maia Sandu, la ședința CSS.  Sursa: Președinția Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru joi, 24 noiembrie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Președinției.

La ședință, care va avea loc în prima parte a zilei, vor fi abordate provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a țării noastre, se arată în comunicat.

În cursul zilei de 23 noiembrie, din cauza atacurilor rusești asupra Ucrainei, a avut de suferit sistemul energetic al Republicii Moldova iar acest lucru a provocat o pană masivă de curent în toată țara.

Amintim că Gazprom a decis să reducă, începând de la 1 decembrie, livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 56,5% din volumul de gaz coordonat cu S.A. „Moldovagaz” pentru luna viitoare.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media