UPDATE/ Pana de curent masivă: În majoritatea localităților energia electrică a fost restabilită

23 noiembrie 2022, 14:39 Societate 1243
News Alert.  Sursa: Replica Media

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în toată Republica Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică.

UPDATE 16:20. În majoritatea localităților energia electrică a fost restabilită. Moldelectrica anunță că la moment avem tensiune pe rețelele de transport de înaltă tensiune. CET-Nord s-a sincronizat deja cu rețeaua de înaltă tensiune.

Se lucrează la sincronizarea CET-urilor din Chișinău, pentru ca apoi să se conecteze porționat consumatorii locali.

UPDATE 15:10. Poliția Republicii Moldova a venit cu mai multe recomandări în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara. Oamenii legii recomandă cetățenilor să-și păstreze calmul și să țină cont de recomandările acestora.

Astfel, în special la lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile Poliția solicită pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc; în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi.

Alte recomandări:

  • Aveți grijă de copii și vârstnici;
  • Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure;
  • Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări şi evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate;
  • Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului, în această manieră hoții prin smulgere nu vor putea acționa;
  • Sporiți atenția și traversați numai după ce sunteți sigur că o puteți face în siguranță.

Toate subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței cetățenilor.

Poliția menționează că va concentra echipele pe trasee, în preajma instituțiilor de învățământ și în curțile blocurilor.

În caz de necesitate apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete. În urma acestora, în mai multe localități din R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică. Informația a fost confirmată și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.


UPDATE 14:40. ÎCS „Premier Energy Distribution” SA informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

În acest sens, consumatorii sunt rugați să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică.

UPDATE 14:10. RTE Chișinău informează că toate rutele de troleibuz, staționează. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre staționări.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat Spînu.

În după-amiaza zilei de 23 noiembrie, ocupanții ruși au atacat din nou cu rachete Kievul și alte orașe mari din Ucraina, raportează autoritățile locale.

O alarmă de raid aerian a sunat în toată Ucraina. În mai multe regiuni, se spune că apărarea antiaeriană funcționează.

Potrivit Hromadske, la Kiev au fost auzite explozii. Acest lucru este raportat de autoritățile locale.

Primarul Kievului Vitalii Klitscho a spus că unele zone ale Kievului ar putea fi evacuate din cauza opririi furnizării de energie elctrică.

La 15 noiembrie, urmare a bombardamentelor Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.

Curentul electric s-a deconectat în Ungheni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga, dar și în alte raioane. Potrivit companiei de distribuție a curentului electric Premier Energy, la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport opera de IS Moldelectrica, ceea ce a afectat un număr mare de consumatori.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media