10 mii de consumatori continuă să fie fără energie electrică. Premier Energy vine cu ultimele detalii referitor la situația energetică afectată de bombardamentele rusești

24 noiembrie 2022, 08:51 Societate 283
Energie.  Sursa: Handyman.

10 mii de consumatori continuă să fie fără energie electrică. Compania de distribuție a curentului electric Premier Energy vine cu ultimele detalii referitor la situația operativă din rețelele electrice care au fost afectate în urma atacurilor rusești care au avut loc în după amiaza zilei de ieri asupra infrastructurii electroenergetice din Ucraina.

Astfel, potrivit companiei, până la ora 8:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

În acelaşi timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori.

Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor rămaşi fără energie electrică.

„Înțelegem disconfortul din cauza lipsei de tensiune pe care consumatorii sunt nevoiți să îl suporte. Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre”, menționează Premier Enegy.

Forțele armate ale Rusiei au atacat din nou pe parcursul zilei de 23 noimbrie, cu rachete orașele ucrainene, în special țintind obiectivele energetice ale țării vecine. În urma atacurilor, în toată R. Moldova, inclusiv în Chișinău, s-a deconectat energia electrică, deja a doua oară.

În acest context, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a solicitat convocarea de urgență a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate înclusiv în Republica Moldova.

Totodată, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a condamnat bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei.

Diplomatul a declarat, în acest context, că UE va continua să sprijine neclintit Ucraina, dar și Republica Moldova, care a rămas în beznă din cauza atacurilor.

O asemenea situație a avut loc la 15 noiembrie - urmare a bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat - descărcarea automată a sarcinii după frecvență.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media