ULTIMA ORĂ/ A treia rundă de percheziții la mai mulți figuranți într-un dosar privind organizarea dezordinilor în masă

25 noiembrie 2022, 10:03 Justiție 108
PCCOCS, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.  Sursa: Replica Media

Angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară, în aceste momente, percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă, informează Poliția R. Moldova.

Prima rundă de percheziții desfășurată la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă a avut loc la 4 noiembrie.

A doua rundă de percheziții în acest dosar a avut loc la 11 noiembrie, atunci când oamenii legii au ridicat peste 250.000 lei. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă.

Ulterior, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a publicat mai multe interceptări telefonice cu discuții între indivizii care ar fi întreprins acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării spre Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni și ilegalități în cadrul protestelor organizate de Partidul ȘOR.

În materialul video publicat de Poliție, unde sunt prezentate inclusiv fotografii și secvențe de la percheziții, apare președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, dar l-am recunoscut în câteva poze blurate pe luptătorul K1, Mihail Pîrgaru - unul dintre persoanele achitate în dosarul decesului lui Serghei Bejenari, tânărul omorât în bătaie în 2018, în fața unui club de noapte din capitală.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media