Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi”, Vladimir Menşov, a decedat din cauza COVID-19

5 iulie 2021, 16:42 Film 303
Regizor rus, Vladimir Menşov.  Sursa: russkiymir.ru

Regizorul și actorul rus, Vladimir Menşov a decedat la vârsta de 81 de ani din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, scrie Meduza cu referire la Mosfilm.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii iunie Vladimir Menșov s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Mosfilm, al cărui Menșov era membru al consiliului, a declarat că directorul a murit din cauza complicațiilor provotate de infecția cu coronavirus.

Printre cele mai faimoase filme ale lui Vladimir Menșov se numără „Dragoste și porumbei” (1984), „Shirley-Myrli” (1995) și „Moscova nu crede în lacrimi” (1979), care a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în 1981. Menșov a mai jucat în multe filme ca actor și a fost scenarist, inclusiv în filmul „Shirley-Myrli”.

Vladimir Menşov s-a născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic. Regizorul, actorul și scenaristul rus a cochetat și cu politica. Acesta a devenit membru al partidului „Rusia Unită” în 2003, în 2018 a fost confidentul lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale, deși în 2007 s-a opus următorului său mandat. În 2021, A Just Russia - For Truth a anunțat că Menșov va fi inclus pe lista sa federală la alegerile din septembrie pentru Duma de Stat.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media