Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi”, Vladimir Menşov, a decedat din cauza COVID-19

5 iulie 2021, 16:42 Film 492
Regizor rus, Vladimir Menşov.  Sursa: russkiymir.ru

Regizorul și actorul rus, Vladimir Menşov a decedat la vârsta de 81 de ani din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, scrie Meduza cu referire la Mosfilm.

Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii iunie Vladimir Menșov s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Mosfilm, al cărui Menșov era membru al consiliului, a declarat că directorul a murit din cauza complicațiilor provotate de infecția cu coronavirus.

Printre cele mai faimoase filme ale lui Vladimir Menșov se numără „Dragoste și porumbei” (1984), „Shirley-Myrli” (1995) și „Moscova nu crede în lacrimi” (1979), care a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în 1981. Menșov a mai jucat în multe filme ca actor și a fost scenarist, inclusiv în filmul „Shirley-Myrli”.

Vladimir Menşov s-a născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic. Regizorul, actorul și scenaristul rus a cochetat și cu politica. Acesta a devenit membru al partidului „Rusia Unită” în 2003, în 2018 a fost confidentul lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale, deși în 2007 s-a opus următorului său mandat. În 2021, A Just Russia - For Truth a anunțat că Menșov va fi inclus pe lista sa federală la alegerile din septembrie pentru Duma de Stat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media