Precizările MAEIE cu privire la accidentul rutier produs în Polonia

13 decembrie 2022, 16:16 Politică 154
Accident Polonia.  Sursa: ambrow.org

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia și a dispus în regim de urgență verificarea informației aferente accidentului rutier produs în Polonia pe autostrada S8 în apropierea localității Żabikowo Rządowe în voievodatul Podlasia și apartenența la cetățenia Republicii Moldova a victimelor accidentului.

Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs în după amiaza zilei de ieri, când un camion a lovit un microbuz înmatriculat în Republica Moldova cu șase persoane la bord, cinci cetățeni moldoveni și un cetățean ucrainean.

În urma impactului, două persoane, cetățeni moldoveni au murit pe loc, alte două persoane, cetățeni moldoveni sunt internați în spital pentru îngrijiri medicale, iar un cetățean moldovean nu a avut de suferit fiind externat la această oră din spital.

Ambasada țării noastre la Varșovia este în contact cu autoritățile locale pentru oferirea asistenței consulare de specialitate.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media