LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321. Soledar s-ar afla, în cea mai mare parte, sub controlul forţelor ruse, susțin serviciile de informaţii britanice; Rusia are un nou comandant al forțelor terestre

10 ianuarie 2023, 10:06 Ucraina 706
Foc de arme la Soledar. 10 ianuarie 2023.  Sursa: Twitter/@GeneralStaffUA

Luptele grele continuă lângă Bahmut, în cea de-a 321-a zi de război, declanșat de Rusia, unde forțele ruse încearcă să captureze orașul Soledar încă de la sfârșitul lunii decembrie. Liderul de la Kiev, Vladimir Zelenskiy, în discursul său de luni seara, a spus că datorită rezistenței armatei ucrainene din Soledar, Ucraina a câștigat timp și forțe suplimentare.

Franța și Polonia ar încerca, potrivit publicației Politico, să convingă Germania să deblocheze livrările de tancuri Leopard, iar Berlinului i-ar fi din ce în ce mai greu să reziste presiunilor.

Rusia nu va publica lista soldaților uciși în bombardamentul de la Makiivka. Autoritățile ruse invocă protecția datelor personale și spun că lista va fi o sursă de lucru pentru agențiile de informații străine pentru a identifica și a întreprinde măsuri provocatoare împotriva rudelor militarilor.

UPDATE 18:10. Kuleba - despre vizita la Baerbock - „Astăzi, Annalena Baerbock și cu mine am vizitat Harkiv, unde Rusia a provocat mari suferințe. Harkivul a devenit un simbol al contraofensivelor de succes ale Ucrainei, ceea ce demonstrează că, cu suficient sprijin din partea partenerilor, Ucraina va câștiga. Nu mă îndoiesc că asistența militară din partea Germania va continua să vină”, a scris Kuleba în Twitter.


UPDATE 17:40. Ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a sosit la Harkiv într-o vizită neanunțată, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba și a promis Ucrainei noi livrări de arme, precum și asistență în pregătirea pentru aderarea la UE.

„Guvernul nostru dorește să facă Ucrainei propuneri foarte concrete cu privire la modul de a face progrese în întărirea statului de drept și a instituțiilor independente și în combaterea corupției, precum și în implementarea standardelor UE”, a spus Baerbock într-o declarație scrisă înainte de întâlnirea sa cu Kuleba.

Annalena Baerbock a mai promis - fără a oferi detalii - că Germania va continua să furnizeze arme Ucrainei.


UPDATE 17:10. SBU a anunțat deconspirarea a peste 600 de agenți ruși de la începutul războiului

„Serviciul de Securitate al Ucrainei investighează peste 1.500 de proceduri penale pentru trădare și spionaj. Peste 340 dintre acestea au fost trimise în judecată", se arată în raportul SBU.

În special, potrivit SBU, ca urmare a unei operațiuni speciale în mai multe etape, a fost reținut un grup de sabotaj și recunoaștere al informațiilor militare ruse.

„Agenții inamici se pregăteau pentru eliminarea fizică a ministrului Apărării și a șefului principalului departament de informații al statului nostru, precum și a unui cunoscut activist ucrainean”, a spus ministerul.


UPDATE 16:35. Kievul a publicat o „hartă a câmpurilor minate” din Ucraina

Ministerul pentru Integrarea Teritoriilor Ocupate Temporar al Ucrainei anunță publicarea unei „hărți interactive a potențialului pericol minat”.

Când se retrag din așezările ocupate ale Ucrainei, trupele ruse își minează adesea teritoriul pentru a încetini ofensiva forțelor armate ucrainene care urmăresc inamicul.

În plus, în orașele și satele eliberate ale Ucrainei, sunt deseori găsite echipamente și muniții lăsate în grabă de armata rusă în retragere, care reprezintă și o amenințare cu o posibilă explozie.

Pentru a le combina pe ambele, ministerul operează cu conceptul mai larg de „articole explozive”.

„Pentru a proteja populația de riscurile asociate cu pericolul minelor din Ucraina, a fost creată o hartă interactivă a teritoriilor care ar putea fi potențial contaminate cu obiecte explozive”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Autoritățile precizează faptul că harta interactivă arată locuri în care obiectele explozive care reprezintă o amenințare pentru viața și sănătatea cetățenilor „au fost deja descoperite sau pot fi găsite cu o mare probabilitate”.UPDATE 16:00. Ministra letonă a Apărării, Inara Murniece, a declarat că se ia în considerare posibilitatea trimiterii unui nou lot de ajutor militar în Ucraina, inclusiv sistemul de apărare antiaeriană Stinger, transmite Ukrinform.

Într-un comentariu pentru televiziunea letonă, Murniece a declarat că printre armele luate în considerare se numără sistemele de rachete antiaeriene Stinger.

De asemenea, potrivit ei, Ucraina mulțumește pentru livrarea de vehicule aeriene fără pilot, iar Letonia poate continua să furnizeze drone.

Ministra a reamintit că în a doua jumătate a lunii ianuarie va avea loc o conferință privind asistența militară acordată Ucrainei la baza forțelor aeriene americane din Ramstein (Germania). „De fapt, frontul ucrainean este linia noastră de apărare, așa că ne gândim cum să ne alăturăm unui flux mare de ajutor, cum să sprijinim Ucraina, cum să răspundem la solicitările președintelui Vladimir Zelenskiy”, a spus șeful departamentului de apărare leton. .

În același timp, ea a subliniat că este necesar să ne gândim serios la întărirea apărării Letoniei. „Împreună cu țările vecine, ne gândim să furnizăm sisteme de apărare aeriană. Vecinii noștri au început să se gândească mai devreme, cred că ar trebui să grăbim procesul”, a mai spus Murniece.


UPDATE 15:35. Trupele Federației Ruse au atacat din nou, pe 10 ianuarie, zonele de frontieră ale regiunilor Sumi și Cernihiv, în total s-au înregistrat 42 de lovituri, informează comandamentul operațional „Nord”.

„Armata inamică continuă să bombardeze așezările de graniță din regiunile Cernihiv și Sumy cu mortiere și artilerie”, se arată în raport.

De la ora 11:50 la 12:45 au fost înregistrate 21 de lovituri, probabil de la un mortar de 120 mm, în apropierea satului Senkovka. Nu există pierderi în rândul personalului și al echipamentelor. Nu s-au raportat victime în rândul populației sau daune aduse infrastructurii civile.

De la 14:15 la 14:25, au fost înregistrate 21 de lovituri, probabil de la artileria cu tun, în zona așezării Kucherovka. Nu există pierderi în rândul personalului și al echipamentelor. Nu s-au raportat victime în rândul populației locale sau daune aduse infrastructurii civile, notează comandamentul.


UPDATE 15:10. Statul major al armatei ucrainene a publicat pe Twitter câteva fotografii cu luptele din sectorul Bahmut, însoțite de un scurt mesaj: „Moartea și frigul domnesc în direcția Bahmut. Mirosul de praf de pușcă plutea în aer, iar sunetele împușcăturilor nu s-au potolit nicio clipă. Soldații brigăzii mecanizate separate 28, care poartă numele Cavalerilor Campaniei de Iarnă, continuă să ne apere țara, nimicind inamicul cu toate calibrele posibile. Misiunea dificilă și periculoasă continuă. Cei mai buni fii și fiice ale Ucrainei sacrifică totul pentru a ne asigura un viitor pașnic și fericit”.


UPDATE 14:40. Autoritățile pro-ruse din teritoriile ocupate fac presiuni asupra antreprenorilor care continuă să folosească hrivna în plăți și se opun introducerii în circulație a rublelor rusești, scrie presa ucraineană, citată de BBC.

De la 1 ianuarie, în teritoriile ocupate a fost introdusă o zonă obligatorie de ruble.

Pentru nesupunerea față de noul decret, antreprenorii se confruntă cu confiscarea proprietății și confiscarea oricărei monede, alta decât rubla.

Cu toate acestea, după cum scriu surse ucrainene, nu doar oamenii de afaceri, ci și cetățenii obișnuiți continuă să folosească hrivna.

În acest context, autoritățile pro-ruse încearcă să devalorizeze cât mai mult hrivna.

Acest lucru se reflectă în cursul de schimb al caselor de schimb valutar, iar acum se percepe un comision de 15-20% pentru retragerea grivnei de pe carduri.


UPDATE 14:15. Militarii ucraineni povestesc despre situația din Bahmut și Soledar.

Lupte grele se desfășoară în Soledar: rușii au reunit unitățile de debarcare învinse în luptele anterioare și au mobilizat noi forțe acolo pentru a străpunge apărarea ucraineană. Așa ei încearcă să preia controlul asupr aautorstăzii (n.red. autostrada care leagă Soledar și spatele apărării ucrainene). În Bahmut, ocupanții își continuă încercările de asalt: ei încearcă să ajungă pe autostrada către Konstantinovka prin Kleșcievka, dar toate unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei țin linia în această direcție.

Potrivit serviciilor de informații britanice, atacul de la Soledar este o încercare de a ocoli Bahmutul dinspre nord și de a perturba rutele de aprovizionare ucrainene. O parte a luptei a fost pentru intrările în tunelurile de sare abandonate, lungi de 200 de kilometri, care se întind prin subteranul zonei. Ambele părți se tem că inamicul le poate folosi pentru a se infiltra în spatele apărării.

UPDATE 13:45. Noua estimare ucraineană privind pierderile rusești din ultima zi: 710 soldați, 4 tancuri, 7 blindate de luptă ale infanteriei, 4 piese de artilerie, 1 navă, 8 diferite vehicule și 4 drone:


UPDATE 13:30. Serviciul de Securitate al Ucrainei afirmă că a adunat dovezi „necondiționate” ale vinovăției episcopului diecezei UOC-MP din regiunea Vinnița, care a justificat public agresiunea armată rusă împotriva Ucrainei și a trimis dosarul în privința acestuia în instanță.

Mitropolitul riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare. Potrivit materialelor SBU, inculpatul a împărțit pliante de propagandă printre credincioși, prin care a îndemnat preluarea puterii și schimbarea graniței de stat a Ucrainei. El a postat, de asemenea, publicații în sprijinul invadatorilor ruși și a crimelor lor de război pe unul dintre lăcașurile mitropoliei.

În timpul perchezițiilor la locul său de trai și în clădirile de cult, oamenii legii au găsit suporturi de informații și telefoane mobile cu dovezi ale unor „fapte criminale”, precum și agitație și literatură pro-Kremlin.


UPDATE 12:20. Rușii ai distrus, cu două rachete Kinjal, un depozit de mine vechi antinavă în apropiere de orașul Ociakovo, regiunea Nikolaev, care fusese demult închis și umplut cu un strat de beton gros de un metru, anunțat guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitalii Kim, pe Telegram.

„În ceea ce privește exploziile de ieri de la Ociakovo, valul de explozie din care a ajuns la Nikolaev - rușii au atacat un cimitir de mine vechi din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost conservat nu departe de unitatea militară cu mult timp în urmă și umplut cu un strat de beton”, a spus Kim.

Potrivit acestuia, rușii s-au încăpățânat să țintească acolo până au străpuns stratul de beton gros de un metru cu două rachete scumpe de tip Kinjal. Acest depozit nu avea nicio valoare militară, dar un număr mare de clădiri din Ociakovo au fost avariate de explozie, ferestrele și acoperișurile a peste 200 de clădiri rezidențiale și obiecte de infrastructură socială au fost distruse.

Ukrinform scrie că în urma bombardării orașului Ociakovo, pe 9 ianuarie, 15 persoane au fost rănite, inclusiv un copil de doi ani.


UPDATE 11:40. The New York Times: bătăliile pentru Bahmut au forțat autoritățile ucrainene să-și schimbe filosofia, iar forțele armate ucrainene să-și schimbe strategia

Potrivit NYT, recent președintele Vladimir Zelenskiy a declarat deschis că nu este sigur dacă lupta pentru cele două orașe distruse Severodonețk și Lisiceansk a a meritat pierderea vieților a peste 100 de soldați ucraineni pe zi.

Dar acum apărarea Bahmutului, de asemenea puternic distrus, a devenit pentru Ucraina un simbol al luptei naționale împotriva invadatorilor.

Valoarea tactică a orașului Bahmut este îndoielnică, spun analiștii, dar acum bătălia - cea mai lungă de la începutul războiului - are o mare importanță strategică pentru ambele părți.

Impasul din acest sector al frontului obligă armata ucraineană să-și schimbe strategia.

În alte bătălii majore ale acestui război, notează ziarul american, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să evite ciocnirile directe, manevrând cu succes și folosind arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a forța Rusia să se retragă.

Acum, comandamentul ucrainean trebuie să se adapteze la noile realități oferite de inamic, și anume la masele de forță de muncă ruse care intră în atacuri frontale.

NYT amintește că în orașul, a cărui populație înainte de război era de aproximativ 100 de mii de locuitori, în prezent există aproximativ 7 mii de oameni.

Dar pentru Rusia, care de mult timp nu a arătat nicio realizare majoră pe fronturi, capturarea Bahmutului are o importanță psihologică deosebită, scriu experții NYT.UPDATE 11:05. Patru nave inamice sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră și Azov, însă nu sunt transportatori de rachete Kalibr printre acestea, susțin oficialii Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„La 10 ianuarie 2023, două nave inamice sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră; în Marea Azov, inamicul continuă să controleze comunicațiile maritime, ținând două nave în alertă; în Marea Mediterană - 9 nave inamice, dintre care 5 sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, cu o salvă totală de 72 de rachete.

În plus, în timpul zilei de 9 ianuarie, în interesul Federației Ruse, s-a efectuat trecerea prin strâmtoarea Kerci-Yenikal: spre Marea Azov - 10 nave, dintre care 1 navă s-a mutat din strâmtoarea Bosfor; în Marea Neagră - 5 nave, dintre care 1 navă a continuat să se deplaseze în direcția strâmtorii Bosfor.


UPDATE 10:35. Premierul ceh Petr Fiala a semnat personal un tanc T-72 modernizat trimis în Ucraina.

Prim-ministrul Republicii Cehe a lăsat pe tanc o urare: „Către bravii apărători ai Ucrainei”.

Potrivit lui Fiala, „vehiculul de luptă pleacă către apărătorii ucraineni ca parte a sprijinului militar”.

„Cred că ucrainenii vor învinge în lupta împotriva agresorului rus”, a subliniat el.


UPDATE 10:10. Serviciul de informații al Ministerului britanic al Apărării - armata rusă și PMC „Wagner” controlează cea mai mare parte din Soledar.

În ultimele patru zile, trupele ruse și mercenarii Wagner au obținut câștiguri tactice în zona Soledar și probabil controlează cea mai mare parte a orașului. Soledar este situat la 10 kilometri nord de Bahmut, a cărui capturare, aparent, rămâne principala sarcină operațională a Rusiei;

Atacul de la Soledar este o încercare de a ocoli Bahmutul dinspre nord și de a perturba rutele de aprovizionare ucrainene. O parte a luptei a fost pentru intrările în tunelurile de sare abandonate, lungi de 200 de kilometri, care se întind prin subteranul zonei. Ambele părți se tem că inamicul le poate folosi pentru a se infiltra în spatele apărării;

În ciuda presiunii crescute asupra orașului Bahmut, este puțin probabil ca Rusia să-l poată încercui curând, deoarece forțele ucrainene au stabilit o linie defensivă stabilă și controlează rutele de aprovizionare.


UPDATE 10:00. În regiunea Samara nu se vor publica listele cu victimele bombardamentului bazei de la Makeevka pentru a „împiedica” serviciile de informații străine a spus Comisarul militar al regiunii Samara.

„Acestea sunt date personale. În plus, aceasta este datoria agențiilor de informații străine pentru a identifica și a desfășura activități de informare în legătură cu rudele personalului militar, ceea ce este strict interzis”, a explicat el, scrie 63.ru.

Potrivit versiunii oficiale a Ministerului rus al Apărării, numărul victimelor atacului asupra școlii profesionale din Makeevka, unde au fost plasați mobilizații, este de 89 de persoane. Cu toate acestea, nici măcar bloggerii militari pro-ruși nu au încredere în aceste date.

Partea ucraineană a declarat anterior că aproximativ 400 de soldați au fost uciși în urma atacului. O petiție prin care se cere publicarea numelor celor uciși la Makeevka a adunat deja 49.200 de voturi.


UPDATE 09:45. RBC: Generalul rus Lapin a fost instalat în fruntea cartierului general al forțelor terestre

Generalul colonel Alexander Lapin a fost numit șef al cartierului general principal al forțelor terestre, susține RBC, citând o sursă din Ministerul rus al Apărării. Oficial, nu a fost raportată numirea lui Lapin într-o nouă funcție. Susținătorii războiului împotriva Ucrainei l-au acuzat de greșeli militare.

Potrivit BBC, fiul generalului Lapin a participat și el la război și a primit un premiu pentru curaj pe fundalul ofensivei nereușite a armatei ruse la Sumy și Cernihiv.

Lapin a fost comandantul Districtului Militar Central al Rusiei, iar în timpul invaziei Ucrainei a devenit comandantul grupului Centru. Pe 4 iulie, președintele Vladimir Putin i-a acordat titlul de Erou al Rusiei pentru „curaj și eroism”. Autoritățile ruse nu au precizat cu ce anume s-a remarcat generalul colonel în războiul împotriva Ucrainei.

În toamnă, numele său a încetat să apară în rapoartele militare - apoi a apărut în prim plan comandantul grupului combinat de trupe ruse, Serghei Surovikin. Și Lapin a fost acuzat de principalii susținători ai războiului - Ramzan Kadîrov și Evgheni Prigojin de eșecurile de pe frontul din Ucraina. Kadîrov l-a numit pe general „o mediocritate” și l-a acuzat că s-a retras din orașul Liman.

Lapin a fost comandantul grupului Centru până la sfârșitul lunii octombrie 2022, după care presa rusă a relatat despre plecarea sa. În noiembrie, s-a anunțat oficial că generalul-maior Alexander Linkov l-a înlocuit în funcție.

Înainte de Ucraina - în 2017, Lapin, în vârstă de 59 de ani, a fost șeful Statului Major al grupului de trupe rusești din Siria, în noiembrie același an a condus comanda Districtului Militar Central, iar din Din octombrie 2018 până în ianuarie 2019 a condus grupul de trupe din Siria, amintește RBC.UPDATE 09:30. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: armata ucraineană a respins atacurile din zona Soledar și Bahmut

Statul Major ucrainean afirmă în raportul său de dimineață că Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să respingă atacurile inamice în zona a 13 așezări din regiunile Donețk și Luhansk, inclusiv în zona Soledar și Bahmut.

Inamicul desfășoară operațiuni ofensive în Bahmut și în alte direcții, „concentrându-și eforturile pe capturarea regiunii Donețk în cadrul graniței administrative”, „nu are succes”, se arată în raport.UPDATE 09:15. Alte câteva concluzii din Raportul de luni, 9 ianuarie, al Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW):

- Președintele rus Vladimir Putin continuă să deschidă uși pentru instituționalizarea în continuare a corupției în Rusia prin manipularea legislației interne.

- Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pare să cerceteze mass-media rusă pentru disponibilitatea de a-i cenzura pe cei percepuți a fi simpatizanți ai Ucrainei, ceea ce a găsit o oarecare aprobare în comunitatea de bloguri naționaliste.

- Trupele ruse și ucrainene au continuat operațiunile ofensive pe linia Svatovo-Kreminna.

- Partizanii ucraineni ar putea ataca linii terestre importante ale Rusiei în zonele din spate ale regiunii Luhansk.

- Trupele ruse au efectuat atacuri la sol pe linia frontului în regiunea Donețk și s-au întărit în zonele Soledar și Bahmut.

- Trupele ruse au continuat să-și întărească pozițiile pe malul de est (stânga) al regiunii Herson.

- Forțele ruse au continuat să construiască fortificații defensive și să mute echipamente militare în regiunea Zaporojie, pe fondul preocupărilor continue cu privire la o posibilă contraofensivă ucraineană în zonă.

Surse ruse și ucrainene indică faptul că un al doilea val de mobilizare ar putea fi iminent sau este deja în curs.UPDATE 08:50. Prigozhin folosește situația din Soledar pentru a consolida reputația grupului său militar Wagner ca singurul grup rus din Ucraina capabil să obțină succes, afirmă experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

Luptătorii Wagner susțin că au ocupat un teritoriu din interiorul Soledar în ultimele zile, iar multe surse ruse văd aceste succese drept semne că forțele companiei lui Prigojin ar putea încercui în curând Bahmutul.

Într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare pe 9 ianuarie, luptătorii Wagner sunt văzuți luptând cu arme de calibru mic în apropierea clădirii administrației din centrul orașului Soledar, potrivit rezumatului ISW ​​.

Mai mulți bloggeri militari ruși au scris că forțele Wagner avansează treptat în Soledar și în alte așezări importante la nord-est de Bahmut, precum și în interiorul Bahmutului.

Prigojin a declarat pe 9 ianuarie că „exclusiv” unități ale companiei sale ocupă poziții în Soledar și a remarcat că luptătorii Wagner duc în prezent „bătălii crâncene pentru a acapara clădirea administrației orașului”.

Prigojin va continua să folosească atât „rapoarte confirmate, cât și fabricate” despre succesele Wagner în Soledar și Bahmut pentru a consolida reputația companiei sale ca singurul grup rus din Ucraina capabil să obțină un succes tangibil, spun experții ISW.


UPDATE 08:35. Situația din Soledar a devenit amenințătoare pentru trupele ucrainene - jurnalist.

Cunoscutul jurnalist ucrainean Iuri Butusov scrie că, de luni seară, situația din Soledar a devenit amenințătoare pentru garnizoana ucraineană. Potrivit lui Butusov, rușii au ajuns într-o poziție din care pot trage pe autostrada care leagă Soledar și spatele apărării ucrainene.

„Nu este o încercuire completă, dar livrările normale de-a lungul rutei sunt imposibile, acest lucru este critic pentru apărare”, scrie Butusov.

În Soledar, potrivit lui Butusov, „rușii au avansat în unele zone de luni, dar cu prețul unor pierderi foarte mari”, iar lupta pentru fiecare casă continuă în oraș.

„Grupurile de asalt ruse sunt distruse unul câte unul în bătălii de contact la rază apropiată, dar continuă să atace și să fie completate cu rezerve”, scrie Butusov.


UPDATE 08:10. Marea Britanie ar putea mări ajutorul militar acordat Ucrainei în acest an

Marea Britanie în 2023 ar putea crește nivelul de sprijin militar pentru Ucraina în comparație cu anul trecut, a declarat Ministerul Apărării al țării.

„Angajamentul nostru față de Ucraina rămâne neschimbat, iar în 2023 vom atinge sau vom depăși sprijinul militar de anul trecut. Până în prezent, am furnizat peste 200 de vehicule blindate, inclusiv un Stormer înarmat cu rachete Starstreak, Husky, Wolfhound, Spartan, Mastiff și M113. ,” - a anunțat departamentul pe Twitter.

Luni mai devreme, Sky News a raportat, citând surse, că Londra ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei pentru prima dată tancuri britanice Challenger 2. Negocierile în acest sens au loc de câteva săptămâni.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai,24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie,1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie, 24 noiembrie, 25 noiembrie, 26 noiembrie, 27 noiembrie, 28 noiembrie, 29 noiembrie, 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie, 3 decembrie, 4 decembrie, 5 decembrie, 6 decembrie, 7 decembrie, 8 decembrie, 9 decembrie, 10 decembrie, 11 decembrie,12 decembrie, 13 decembrie, 14 decembrie, 15 decembrie, 16 decembrie, 17 decembrie, 18 decembrie, 19 decembrie, 20 decembrie, 21 decembrie, 22 decembrie, 23 decembrie, 24 decembrie, 25 decembrie, 26 decembrie, 27 decembrie, 28 decembrie, 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 1 ianuarie 2023, 2 ianuarie, 3 ianuarie, 4 ianuarie, 5 ianuarie, 6 ianuarie, 7 ianuarie, 8 ianuarie și 9 ianuarie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media